* Tradiţionalul duel al generaţiilor Ceahlăului s-a încheiat, ca în fiecare an, fără învingători şi învinşi
Ceahlăul joacă şi de plăcere, iar acest fotbal este cel mai frumos, o spun, cu mâna pe inimă, în fiecare an, protagoniştii duelului generaţiilor galben-negrilor. În ultimii ani, între Crăciun şi Anul Nou, foşti jucători ai grupării pietrene, mulţi dintre ei actuali colegi în club, se înfruntă pe teren într-un meci în care punctează cel mai frumos gol, cea mai tare poantă ori cea mai spectaculoasă paradă.
Pentru confruntarea din 2012, s-au reunit, ieri, reprezentanţii mai multor generaţii, de la Marian Nicolau (anii 70-80), până la Mihnea Şoimaru (2012). Mezinul trupei este fiul fostului fundaş al Ceahlăului, Tudor Şoimaru, care conduce în prezent o echipă de juniori republicani a clubului.
De comun accord, cele două combatante şi-au ales acelaşi antrenor, Vasile Niţă, care a avut ca primă sarcină stabilirea componenţei formaţiilor.
“Criteriul principal a fost cel de greutate”, a explicat tehnicianul, care împarte cu directorul sportive Ioan Mironaş “titlul” de cel mai vechi om al clubului. “În galben, joacă greii (Lucian Amarghioalei, Cristian Vătăjelu etc), iar în roşu, uşorii (Costel Ilie, Florin Axinia etc)”, a precizat Vasile Niţă.
Pentru a nu dezechilibra complet disputa, antrenorul s-a mai abătut de la criteriul de bază şi a mai împrăştiat nişte “uscaţi” în echipa grea şi invers. Vasile Niţă s-a limitat la câteva indicaţii, bazându-se cel mai mult pe experienţa avansată a jucătorilor.
Scorul, la finalul timpului de joc, stabilit tot cu acordul părţilor, a fost de … 18 goluri. O echipă a dat 10, alta 8, nu contează în ce ordine. Cele 18 goluri au fost împărţite în mod egal la finalul confruntării, de dragul loviturilor de departajare, altă sursă de voie bună. Pentru o echipă a apărat Florin Anton, pentru cealaltă, Valentin Avădanei. Procedeul preferat al executanţilor a fost bară- gol, iar la final, când s-a tras linie, a ieşit din nou egalitate.
“Nu mai contează scorul. Importante sunt mişcarea şi bucuria reîntâlnirii. Ne-am adunat să jucăm un fotbal şi să ne simţim bine. Sperăm să dureze şi să fim sănătoşi pentru a ne revedea în fiecare an”, a spus antrenorul secund al Ceahlăului, Costel Ilie.
Meciul de ieri este şi un obicei sănătos de sărbători pentru cei de la Ceahlăul, iar data de desfăşurare nu este aleasă la întâmplare.
“Este bun pentru detoxifierea organismului. Venim după mesele tradiţional-româneşti, cu mâncăruri grele şi un vin bun, iar mişcarea face foarte bine”, a mai spus Costel Ilie.
Combatanţii au avut şi un spectator special. Adrian Iencsi i-a urmărit, atent şi amuzat, de pe margine. Fostul fundaş al Ceahlăului, Rapidului şi naţionalei este în vacanţă, la Piatra Neamţ. Pentru a nu avea de suferit din cauza sărbătorilor, aleargă în fiecare zi, iar ieri s-a oprit să îşi salute foştii coechipieri, lăudând iniţiativa.
“Fotbalul de plăcere este cel mai frumos. Pui foarte mult suflet, iar dacă faci ceva din suflet, totul este mai uşor şi mai frumos”, i-a explicat Costel Ilie reţeta singurului meci dintre Crăciun şi Anul Nou de pe arena Municipal.
Iencsi i-a mai găsit la teren, dintre foştii săi colegi, pe Axinia şi Solomon. Poate şi viitorii săi coechipieri, cine ştie, în echipa de oldies şi goldies a Ceahlăului pentru marele meci de anul viitor.
Partida din 2012 s-a încheiat cu o caldă urare pentru toţi cei care iubesc fotbalul: “Să ne revedem sănătoşi şi voioşi în 2013!”
Great post. I will be facing many of these issues as well..
Right here is the right web site for everyone who wants to find out about this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been discussed for a long time. Great stuff, just excellent!
Very good information. Lucky me I ran across your site by accident (stumbleupon). I’ve book marked it for later!