Flăcări pe un hectar, de la o țigară

05/04/2016

miristeDuminică, un localnic din Pâncești a fumat o țigară lângă pârâu și a aruncat chiștocul la întâmplare, dând foc la un hectar de vegetație uscată de pe malul apei.

Pompierii militari din Poienari au fost alertați la ora 15:22, la locul dezastrului ajungând rapid patru subofițeri cu o autospecială. „Când au ajuns militarii la locul solicitării, au constatat că ardeau vegetația uscată de pe malul unui pârâu din localitate și crengile depozitate în aceeași zonă. Incendiul se propaga pe terenul înclinat și exista riscul de a fi afectată o livadă“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pompierii au stins incendiul în limitele găsite și au stabilit că suprafață afectată este de un hectar, cauza probabilă a incendiului fiind fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Seara, tot din cauza fumatului în locuri nepotrivite, a luat foc gardul unei gospodării din Grințieș. Pompierii de la Garda de Intervenție Poiana Teiului au fost chemați la ora 18:15, șase militari ajungând la fața locului și intervenind cu o autospecială de stins incendii. „Ardea gardul din lemn, pe o lungime de aproximativ 22 de metri, iar pompierii au stins incendiul în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri neprotejate corespunzător“, a mai spus ofițerul de presă.

Lângă gard erau depozitate niște plante furajere, iar țigara probabil a fost aruncată, stinsă insuficient.

Cristina IORDACHE