Bogăţia dintre blocuri

8 Bloc Al. Revolutiei

O bucată de pământ între blocuri, pe care locuitorii din zonă şi-au creat o potecă fix pe lângă aleea amenajată, este scoasă la licitaţie de Finanţele Publice Neamţ. În contul unei datorii de 34 milioane lei noi pe care proprietarul lotului o are la bugetul de stat, rămasă de pe vremea când fusese administratorul unei firme preluată de la un alt afacerist constănţean, vânzarea lotului de 341 de metri pătraţi ar însemna recuperarea unei mici părţi din debit.

Potrivit raportului de expertiză, suprafaţa de teren, situată într-una din cele mai bune zone ale oraşului, pe strada Alexandru Lăpuşneanu din cartierul Precista, pleacă la licitaţie de la un preţ de 284.000 lei. Astăzi este abia prima prima licitaţie şi este de aşteptat ca doritorii să se intereseze doar de această ofertă şi mai puţin să se şi înscrie, ştiut fiind faptul că la ceilalţi paşi preţul scade. Iar taxa de participare la licitaţie este şi ea considerabilă, de 10% din preţul de pornire.

Nemţenii care doresc să investească în imobiliare mai au la dispoziţie alte oferte, aşa cum este cazul unei suprafeţe de puţin peste 2.000 metri pătraţi de teren în afara comunei Alexandru cel Bun. Fiscul încearcă săptămâna viitoare a treia oară să vândă acest lot, aşa încât preţul de pornire la licitaţie este scăzut la jumătate, ceea ce înseamnă 2.300 de lei. Amatorii de chilipiruri mai au la dispoziţie varianta unui teren forestier situat în comuna Ion Creangă. Lotul scos la vânzare de Fisc are o suprafaţă de 8.700 metri pătraţi şi pleacă de la un preţ de aproape 4.000 de lei. Proprietarul terenului mai are o păşune tot în comuna Ion Creangă, ce este de asemenea scoasă la vânzare. Păşunea, în suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, este evaluată la 2.300 de lei.

Pe lângă terenuri, Finanţele Neamţ mai scot la vânzare, luna aceasta, câteva autoturisme. Este vorba de un Peugeot Partner, evaluat la 8.100 de lei, o Dacia Solenza licitată de la 4.500 de lei, un Logan care pleacă de la 4.000 de lei, sau un Renault care este evaluat la 5.200 de lei. Dacă aceste bunuri sunt vândute, sumele obţinute merg la bugetul de stat, în contul datoriilor pe care proprietarii bunurilor le au.

Cristina IORDACHE