Un bărbat a decedat din cauza frigului

08/01/2017

* Bebeluși și bătrâni în pericol, ambulanțe blocate în nămeți

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Bălușești, a murit din cauza frigului, duminică dimineața, 8 ianuarie. Acesta a fost găsit căzut în propria grădină, stare de comă grad IV și cu hipotermie severă. A fost preluat de un echipaj de salvare, însă, în ciuda strădaniilor medicilor de a-i salva viața, la spitalul din Roman a fost declarat decedat.

Viscolul a pus la grea încercare echipajele Serviciului de Ambulanță Neamț. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, ambulanțele care au mers la solicitări înspre zonele înzăpezite ale județului au fost puse în dificultate, fiind neputincioase în calea sulurilor de zăpadă de pe carosabil. „De fiecare dată când echipajele noastre s-au confruntat cu situații deosebite am solicitat ajutorul celor de la ISU. Primul caz în care am întâmpinat dificultăți a fost în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când echipajul trimis la o solicitare pentru un copil febril, în vârstă de 3 luni, a rămas blocată în nămeți pe ruta Icușești-Roman. Am solicitat intervenția ISU și drumul a fost deblocat, astfel încât autosanitara a putut ajunge la fața locului pentru a prelua copilul. Din fericire, intervenția s-a finalizat cu bine, bebelușul fiind dus la spital. În acest moment avem două ambulanțe înzăpezite, la Unghi și în zona Târgu Neamț. La Unghi am fost solicitați pentru o persoană în vârstă cu hipertensiune arterial, iar la Târgu Neamț ni s-a cerut ajutorul pentru un copil cu febră. Deja am luat legătura cu cei de la ISU și este în plină derulare operațiunea de deblocare a căilor de acces“, ne-a declarat, ieri, în jurul orei 13.30, dr. Dorice Albu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Viscolul iscat în noaptea de 7 spre 8 ianuarie a pus în dificultate ambulanțele, un caz deosebit fiind înregistrat pe la 3 noaptea, când un copil de 3 ani, din Bălușești, a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Autosanitara trimisă la solicitare s-a blocat între nămeți. Preț de câteva ore autoritățile au intervenit pentru deblocarea traseului și micul pacient a putut fi preluat și dus la spital.

Geanina NICORESCU