Polițiștii nemțeni au făcut percheziții în Bacău

04/07/2017

Polițiștii nemțeni au participat luni, 3 iulie, la perchezițiile derulate în județul Bacău de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Au fost făcute 12 percheziții la sediul unor instituții publice și societăți comerciale, precum și la locuințele persoanelor implicate în săvârșirea de infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori și furt de arbori. „Din cercetări a reieșit că 9 persoane ar fi săvârșit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui funcționar, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept și valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafețele de fond forestier aflat în proprietate public-privată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de lei“, informează Poliția Română.

Cele nouă persoane au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale. La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Harghita și Vrancea, precum și jandarmi.

Presa locală anunța că perchezițiile au vizat Primăria și Ocolul Silvic ale comunei Ghimeș. (C.I.)