Vreme de vară: averse, descărcări electrice și vânt puternic

10/06/2018

Timp instabil în Neamț, cu ploi, descărcări electrice și grindină. Până în această noapte, la ora 23, în Neamț sunt așteptate furtuni, mai ales în zona de munte.
Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în  vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și la deal și la munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
În Moldova, conform estimărilor realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, până pe 17 iunie, temperatura aerului se va menține la valori maxime, în medie, de 27 – 28 de grade Celsius, iar minimele, în medie se vor situa între 15 și 17 grade Celsius. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în zona de deal a regiunii, în intervalele 10-12 iunie și în unele zile din intervalul 13 -17 iunie.
V. ANDRIEȘ

Lasa un comentariu