Violator care şi-a omorât victima, încarcerat înainte de Paşte

10/04/2018

Oamenii legii au identificat o persoană care se face vinovată de comiterea unui viol, urmat de moartea victimei. Bărbatul a fost prins când s-a întors în localitatea de domiciliu, pentru a sărbători, liniştit, Paştele. Infractorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, urmând să-şi ispăşească pedeapsa pentru fapta comisă.
“La data de 7 aprilie, specialiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei din cadrul secției de politie rurală Români, au acționat pe raza localității Români în vederea depistării unui bărbat în vârstă de 20 ani, din aceiași localitate. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de viol, urmat de moartea victimei, la data de 1 spre 2 februarie 2018, în satul Români. Bărbatul a fost depistat de polițiști pe raza localității de domiciliu unde revenise în data de 6 aprilie. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamt, s-a stabilit faptul ca în noaptea de 2 spre 2 februarie 2018 tânărul, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice ar fi pătruns în locuința unei femei de 89 de ani, din localitatea Români, Acesta ar fi lovit victima iar după ce a adus-o în stare de inconștiență, ar fi întreținut cu aceasta relații sexuale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
În urma audierilor, violatorul a recunoscut comiterea faptei. Pe 8 aprilie, acesta a fost prezentat Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Neamţ.
Geanina NICORESCU