Un prim verdict în cazul decesului Geaninei Sechel “Doctorii Cosmin Rugină şi Lucia Chetreanu primesc sancţiuni disciplinare”

20/12/2017

Referitor la modul cum au intervenit în orele de agonie ale femeii, “cei doi medici sunt vinovaţi în măsuri diferite”, a apreciat managerul Spitalului Judeţean, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie

Comisia de disciplină care anchetează, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, modul în care au acţionat medicul obstetrician Cosmin Rugină şi cardiologul Lucia Chetreanu în orele de agonie ale tinerei mămici Geanina Sechel, a stabilit, ieri, că “în mod cert au fost nişte încălcări ale regulamentului şi vor fi aplicate sancţuni disciplinare, dar în măsuri diferite”, după cum ne-a declarat, la sfârşitul şedinţei, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul SJU Neamţ. Verdictul clar trebuia dat ieri, însă, potrivit managerului, acest lucru se va întâmpla astăzi, pentru că i se mai acordă o şansă doctoriţei Chetreanu, care a insistat că deţine dovezi care atestă că, în intervalul orar 17-20, când starea pacientei s-a deteriorat şi dumneaei a fost solicitată de obstetrician pentru a consulta tânăra mămică, a avut o solicitare în unitatea de primiri urgenţe şi de aceea nu s-a putut prezenta. “Eu am mai verificat o dată documentele din UPU, nu există acea dovadă, în mod clar nu a fost la UPU, dar trebuie să vedem cu ce se prezintă. Toţi membrii comisiei de disciplină sunt de acord că au fost nişte încălcări ale regulamentului atât din partea doctorului Rugină, care, ca medic curant, trebuia să insiste mai mult pentru un consult cardiologic ştiind antecedentele pacientei – avea o afecţiune cardiacă – , dar, în mai mare măsură, este o problemă la doctoriţa Chetreanu”, a subliniat dr. Atănăsoaie. Comisia va da astăzi verdictul. Poliţia face, la rându-i, anchetă, la fel şi Colegiul Medicilor.

Geanina NICORESCU