Agenția de Șomaj Neamț invitată la Iași, la proiectul INTESPO

21/05/2018

Zilele trecute, reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț au participat la Iași, la întâlnirea partenerilor proiectului INTESPO, respectiv Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare. Alături de delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), condusă de președintele Cristiana Barbu, au venit reprezentanți la nivel de conducere ai agențiilor pentru plăți și inspecție socială, inspectoratelor școlare, agențiilor pentru ocuparea forței de muncă din regiunea de Nord-Est a țării, respectiv din județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui. Totodată, având în vedere interacțiunea directă cu grupul țintă al proiectului, au fost prezenți și experții de ocupare din echipele locale de intervenție constituite la nivelul celor 6 județe și reprezentantul regional.
“Acțiunea se înscrie în demersurile ANOFM în scopul eficientizării implementării proiectului, în contextul în care grupul țintă, tinerii NEETs, persoane cu vârsta între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională, reprezintă una dintre prioritățile politicii de ocupare la nivel național. Temele de discuție s-au concentrat, în mod special, pe activitățile care necesită o abordare imediată, precum și pe modalitățile concrete în care fiecare dintre parteneri poate contribui la realizarea acestora și, implicit, a obiectivului proiectului. Parteneriatul INTESPO și-a propus creșterea numărului de tineri inactivi NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare în vederea furnizării de măsuri personalizate de sprijin”, ne-a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamț.
Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.
V. ANDRIEȘ