Trei puradei au spart o cofetărie  

04/03/2015

cofetarieTrei puradei s-au servit cu o porţie mare de prăjituri de la primă oră a dimineţii, când au forţat o uşă de acces într-o cofetărie şi s-au îmbuibat pe-ndelete cu tot ce şi-au dorit. După ce s-au săturat, copiii au părăsit spaţiul comercial, însă nu înainte de a lua tot ce au găsit în casa de marcat. Apoi, s-au retras după un bloc şi au încercat să împartă banii. Dar, cum se întâmplă de regulă, puradeii s-au luat la ceartă, provocând un adevărat vacarm.

În acel moment, prin zonă a trecut o patrulă de jandarmerie care i-a luat la întrebări. „Duminică 1 martie, în jurul orei 6, o patrulă de jandarmerie, în timp ce-şi executa misiunea specifică pe strada Cuza Vodă, din Târgu Neamţ, a observat în spatele unui bloc două fete şi un băiat, fetele de aproximativ 14 ani, iar băiatul de aproximativ 8 ani, având asupra lor o sumă mare de bani şi certându-se cum să-i împartă”, a declarat maiorul Cătălin Resmeriţă, ofiţerul de presă al Jandarmeriei Neamţ. În urma discuţiilor purtate cu aceştia, jandarmii au aflat că cei trei minori au pătruns într-o cofetărie, au consumat din produse şi au sustras suma de aproximativ 430 de lei. Patrula i-a luat pe copii spre magazin pentru a verifica cele spuse şi când au ajuns acolo era şi o echipă operativă a Poliţiei Târgu Neamţ care a continuat cercetarea la faţa locului.

Poliştii au stabilit că minorii, în jurul orei 4, nu doar au sustras banii din  cofetărie, ci au mai pătruns într-un magazin situat la parterul unui bloc de unde au încercat să sustragă bunuri. “Suma de bani a fost recuperată integral și restituită persoanei vătămate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat, polițiștii urmând să sesizeze Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamţ”, a precizat ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Cristina IORDACHE

< Articolul anterior
Cultură de cannabis în casă
Urmatorul articol >
Cronica neagra