Trecerea pentru pietoni din fața Muzeului de Istorie încurcă circulația rutieră

09/07/2018

Multe treceri pentru pietoni din Piatra Neamț nu sunt amplasate așa cum ar trebui și încurcă circulația rutieră. O astfel de trecere pentru pietoni „problemă“ este și cea din fața Muzeului de Istorie care ar trebui să fie prevăzută cu semafor inteligent, pentru fluidizarea traficului. Având în vedere fluxul mare de pietoni din zonă, conducătorii auto sunt obligați să acorde prioritate, provocând blocarea sensului giratoriu. După montarea semaforului, pietonii sunt nevoiți să aștepte o anumită perioadă, lucru care ar fluidiza traficul în sensul giratoriu, precum și pe străzile de pe Bulevardul Decebal și Mihai Eminescu. “În curând, în zona Piața Mihai kogălniceanu, respectiv în fața Muzeului de Istorie va fi amenajată o trecere pentru pietoni, unde va fi instalat un semafor cu buton. În acest sens, s-au facut demersurile la Primăria Piatra Neamț, urmând ca lucrarea să fie făcută în următoarea perioadă de timp, acest lucru va duce și la fluidizarea traficului rutier pe Bulevardul Decebal, atât timp cât pietonii vor fi temporizați în traversare“, ne-a declarat comisarul Dănuț Urserescu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț. Pe lângă turnarea de covor nou de asfalt pe multe străzi din orașul Piatra Neamț, un alt lucru bun de remarcat ar fi și instalarea de stâlpișori lângă unele treceri pentru pietoni, care au menirea să blocheze parcarea mașinilor, din cauza cărora șoferii aflați în trafic nu au vizibilitate în apropierea trecerilor pentru pietoni, putând duce la accidentarea persoanelor care vor să traverseze. Deci se poate!

V. ANDRIEȘ

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Das Reich 10/07/2018 la 23:10 -

    Prostie tipica nemteana. Cum sa pui semafor pt pietoni dupa sensul giratoriu? Nu s foarte umblat dar in 7 tari eu nu am vazut asa ceva….
    Imi place grija autoritatilor pentru traficul auto si nepasarea pentru pietoni. Si uite asa traversarile in zona centrului inseamna ocoluri mari.

  2. vasile 11/07/2018 la 16:42 -

    Trecerea de pietoni cu pricina ar trebui desfiintata.Este una la nici o suta de metri .Trebuie si miscare !