Toamnă târzie în Neamț

10/11/2016

informare2*Zăpadă de 12 centimetri pe Ceahlău, ploi mocănești în rest

Vreme capricioasă în Neamț, cu ninsori la munte și ploi în rest. Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, până astăzi, la ora 12, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În sud și sud-est va ploua mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în sud-estul teritoriului, unde viteza la rafală va depăși temporar 50…55 km/h, iar pe litoral 60…70 km/h. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea.

Dar nici mâine nu vom scăpa de ploi și frig. Conform ANM, la Piatra Neamț va fi un timp mohorât și rece, specific unei toamne târzii. Temperatura maximă a aerului va urca până la 6 grade Celsius. Noaptea, minima aerului va fi de 2 grade Celsius. Și vineri va fi frig și un cer mai mult acoperit. La prânz, maxima aerului va fi 7 grade Celsius. Sâmbătă cerul se va degaja de nori. La amiază, valoarea maximă a aerului va fi de 8 grade Celsius.
Ieri la ora 11, la Piatra Neamț și Târgu Neamț tempertura aerului măsura doar 5 grade Celsius și cu un grad mai mult la Roman. Pe masivul Ceahlău erau 2 grade Celsius. Tot acolo, grosimea stratului de zăpadă măsura 12 centimetri. În țară, cele mai ridicate valori se înregistrau la Mangalia, respectiv 17 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ