TIR răsturnat la Borșeni, șoferul blocat în cabină

19/09/2018

Un TIR încărcat cu balast s-a răsturnat, ieri dimineață, în curtea unei case din Borșeni, la intrarea în Tupilați, iar șoferul a rămas blocat în cabină. La locul evenimentului s-au deplasat patru echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenție de capacitate medie, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și o ambulanță SMURD de prim ajutor. Totodată au fost mobilizați și voluntarii din cadrul SVSU Războieni, cu o autospecială de intervenție.
Echipajul de descarcerare sosit la locul accidentului a scos șoferul din cabină în stare de conștiență. Polițiștii sosiți și ei la fața locului, pentru cercetări, au stabilit că TIR-ul era condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Botești, pe direcția Girov-Tupilați. La un moment dat, autotrenul s-a balansat și nu a mai putut fi redresat de șofer, răsturnându-se peste gardul unei gospodării, oprindu-se apoi în curtea omului.
Conducătorul auto a fost testat și nu a rezultat că ar fi consumat alcool. Va suporta, însă, rigorile legii și pagubele produse cu TIR-ul. Deocamdată, a fost dus la spital pentru investigații medicale. Din fericire nu are leziuni grave.
Geanina NICORESCU