Spitalul Roman între investiţii, angajări şi aprovizionarea de toamnă

Palancianuconferinta 003Ca la fiecare început de toamnă conducerea spitalului din Roman se mobilizează pentru asigurarea unei rezerve suficiente de hrană pentru iarna ce urmează să vină astfel încât cei care vor ajunge pe paturile spitalului să aibă parte de o masă sănătoasă şi suficientă. Achiziţia acestor alimente specifice anotimpului ce-l traversăm se face în general de la producătorii locali pentru a se obţine cel mai bun raport calitate-preţ iar angajaţii instituţiei spitaliceşti au reuşit în fiecare an să conserve foarte bine produsele cumpărate întra-aşa fel încât ele să poată fi bune pentru consum chiar şi la ieşirea din iarnă.

În cadrul conferinţei de presă susţinută la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman de către managerul general, medicul Cătălina Pălănceanu, au fost prezentate principalele direcţii de „atac” pe acest final de an şi în ceea ce priveşte investiţiile în repararea şi modernizarea unor noi secţii ale spitalului. Se are în vedere ca în cel mai scurt timp secţiile de boli infecţioase şi cea de dermatologie să fie în graficul stabilit pentru lucrările programate în această perioadă.

Managerul spitalului romaşcan a prezentat pe scurt activitatea desfăşurată în ultimele zile şi hotărârile ce s-au luat în cadrul instituţiei ce o păstoreşte în ceea ce priveşte returnarea medicamentelor neutilizate în termen de cel mult 24 de ore şi consemnarea acestui aspect într-o condică specială. Deoarece în practică au apărut dese situaţii în care medicamentele prescrise unui bolnav nu au mai fost administrate din diferite cauze cum ar fi externarea la cerere sau apariţia unor suspiciuni de intoleranţă la respectivele pastile s-a hotărât ca să fie pusă la punct o procedură standard pentru returnarea respectivelor medicamente în vederea utilizării eficiente a acestora de către cei care au nevoie de ele.

Un alt aspect important legat de buna desfăşurare a activităţii spitalului se referă la completarea listei de investiţii cu necesarul de medicamente într-aşa fel încât farmacia spitalului să poată răspunde prompt la orice cerinţă venită din partea medicilor din secţiile unităţii spitaliceşti.

Din păcate în continuare spitalul romaşcan se confruntă cu lipsa de personal calificat suficient iar organizarea concursurilor din această lună pentru ocuparea unor posturi de asistenţi nu rezolvă decât o parte din problemă. În continuare secţiile de radiologie şi pneumologie funcţionează pe regim de avarie neavând nici la această oră suficienţi medici pentru buna desfăşurare a actului medical. Pentru rezolvarea acestor probleme au fost demarate procedurile birocratice în vederea organizării de concursuri de selecţie şi angajare iar cel mai probabil la mijlocul lunii octombrie dacă vor  fi candidaţi vor fi susţinute primele probe ale concursului în vederea angajării.

Dan VASILIU