Şomerii cu facultate, fără şanse de angajare!

23/09/2014

MUNCA AGERÎn aceste zile, pe lista Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ sunt foarte puţine joburi pentru nemţenii cu studii superioare.

Dacă la Roman se mai găsesc 3 posturi vacante, în schimb, la Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ, şomerii cu facultate n-au nicio şansă să-şi găsească de lucru. Poate vineri, 26 septembrie, când se dă startul celui de-al doilea târg de joburi, aceste persoane  vor avea mai multe şanse de găsire a unui loc de muncă, conform pregătirii lor.

În cazul romaşcanilor, aceştia au disponibile 3 slujbe, în aceste ocupaţii:inginer automatist(2) şi inginer tricotaje, confecţii.

Trecând de la acest aspect, tot în această săptămână, Romanul este „lider” pe piaţa muncii, având cele mai numeroase slujbe vacante, respectiv 175. Din acestea, cele mai multe sunt libere în domeniul confecţiilor. Pentru confecţioneri, prelucrători în industria textilă angajatorii oferă nu mai puţin de 33 de slujbe. Şi confecţionerii-asamblori articole textile îşi pot găsi de muncă, în 15 locuri.

Tot aici, mai sunt vacante aceste posturi:automatist, barman, bucătar, controlor calitate, dulgher, electrician în construcţii, fierar betonist, instalator, lăcătuş mecanic, spălător vehicule, pizzar, şef formaţie şi vânzător.

V. ANDRIEŞ