Soluții practice pentru legume proaspete: Grădina din pahar

 

Dacă nu ai o gradină, asta nu înseamnă că nu poți avea mereu legume proaspete. Sunt cel puțin 8 plante care se pot cultiva și prin folosirea resturilor lor. Pentru a reuși, se utilizează numai resturile proaspete ale legumelor. Lumina și apa joacă un rol extrem de important în grădinăritul de acest tip.

Prazul: O primă astfel de legumă poate fi prazul. Tot ce trebuie să faci este să lași circa 3 cm din praz atașat la rădăcină și să-l pui într-un pahar cu apă. Recipientul trebuie pus într-o camera care este foarte bine iluminată.

Usturoi: Micii lăstari de usturoi, de culoare verzuie, pot fi cultivați doar cu ajutorul unui cățel de usturoi, precum și a unui recipient cu apă. Lăstarii astfel dezvoltați pot fi adăugați în preparate precum pastele sau salatele.

Bok choy: Este un tip de varză chinezească, care conține frunze netede, cele care nu formează căpățâna. La fel ca și în cazurile precedente, puteți folosi rădăcina, de culoare albă, pe care o puteți pune într-un pahar cu apă. După aproximativ 2 săptămâni, planta poate să fie mutată într-un recipient cu pământ.

Morcov: Până și morcovii pot fi replantați în casă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți vârfurile morcovilor într-un vas cu puțină apă. Recipientul trebuie să fie pus apoi într-o cameră foarte bine iluminată.

Busuioc: Pentru a crește busuioc, tot ce trebuie să faceți este să puneți într-un pahar cu apă tulpinile care au o lungime de circa 6-7 cm. Lumina directă a soarelui le va ajuta cel mai bine să se dezvolte. În momentul în care rădăcinile sunt lungi de circa 5 cm, puteți transfera plantele într-un recipient mai mare. Asigurați-vă că schimbați apa în mod constant.

Țelina: Și această plantă o puteți recultiva folosind doar partea inferioară a ei. Tăiați baza și puneți-o într-un castron de mică adâncime, la soare. Frunzele se vor îngroșa și vor deveni tot mai numeroase. Transferați planta în sol după circa 3 zile.

Salata Romaine: Salata de tip Romaine poate fi plantată și ea dacă se folosește partea inferioara a căpățânii. Aceasta se pune într-un recipient care nu are mai mult de 1,5 cm de apă. După ce apar frunzele și rădăcinile, transferați planta în sol.

Coriandru: Daca veți pune tulpini de coriandru într-un pahar cu apă, ele vor crește și își vor forma rădăcini. În acest moment este bine să le puneți într-un recipient mai mare cu pământ. De asemenea, iluminarea naturală este foarte importantă. Plantele se vor dezvolta pe deplin în câteva luni.

Tina CONDREA-ZĂPODEANU