Sigiliu pe uşa Secretariatului in Primăria Dragomireşti

03/01/2019

Mandat cu năbădăi la Primăria Dragomireşti. Toată echipa de conducere din 2016 s-a schimbat. Ultima plecată este secretara, Emilia Amariei, care ocupa acest post prin dispoziţia primarului interimar Ion Ioniţă.
Ieri dimineaţă, în prima zi oficială de lucru din anul 2019, spiritele s-au încins până la ameninţarea cu Poliţia. Venită la serviciu înainte de ora 8,00, secretara Emilia Amariei s-a trezit cu sigiliu pe uşă. De aici a pornit şi scandalul “De, când pleacă cineva de pe post, ar mai sta!”- spune primarul în funcţie, care a adăugat că încă de la sfârşitul anului trecut, pe 28 decembrie, a emis dispoziţia de încetare a activităţii pentru secretara în funcţie.
Ieri, la ora documentării noastre, Emilia Amariei avea telefonul închis şi tocmai preda actele Primăriei. „În linişte”, ne-a asigurat primarul, „linişte” care a ajuns până la presă în Piatra Neamț.
Secretara/secretarul într-o primărie este reprezentantul Guvernului în acea localitate şi trunchiul legislativ al întregii autorităţi publice locale administrative.
Formula sechestrului nu a apărut, fireşte, în urma unei despărţiri amiabile. La limita legii, sechestrul de biroul secretariatului a încins din nou spiritele în Primărie, după ce, în vară, au avut loc alegeri surprinzătoare pentru funcţia de primar, vacantată de Vasile Panaite (prefect de Neamţ).
Cu toate acestea, Ion Ioniţă ne-a asigurat că totul este OK, chiar dacă sechestrul demonstrează că nu este: “La această oră, doamna secretară predă documentele, este în regulă…”, a spus, senin, primarul interimar.
Emilia Amariei a ieşit la pensie în urmă cu trei ani şi jumătate şi a continuat să lucreze pe acest post prin dispoziţie a primarilor în funcţie. Actualul primar spune că a fost sunat şi de la Prefectură şi întrebat ce se întâmplă cu postul respectiv, în condiţiile în care au trecut trei ani şi jumătate de la pensionare. Desigur că altcineva îl va ocupa în viitor, ceea ce, una peste alta şi cu toată experienţa doamnei secretare, este normal.
La Dragomireşti, însă, nu a mai fost linişte de când primarul ales, Vasile Panaite, a fost numit prefect.
Pe 26 iunie 2018, Ion Ioniţă devine cel de al treilea primar de la alegerile din 2016, rezultat dintr-o istorie locală cu unele lupte politice.
Pe 28 iunie a fost ales şi un nou viceprimar.
Într-un istoric scurt, în 2016, Vasile Panaite câştigă detaşat alegerile locale şi este ales primar, ceea ce îi bifează lejer 20 de ani de administraţie.
În 2017, pe 27 aprilie, este numit prefect de Neamţ şi nu puţine au fost vocile care au afirmat că nu ar trebui să lase Primăria pentru o funcţie care stă la mâna Guvernului. Ceea ce s-a şi adeverit, la nici un an de zile: în 15 martie 2018, Vasile Panaite a fost demis şi s-a întors pe funcţia de consilier (tehnic) în Primăria Dragomireşti.
În aprilie 2017, viceprimarul în funcţie, Ion Alistar (PSD), preia atribuţiile de primar, la care a renunţat în iunie 2018: Alistar şi-a dat demisia. Este ales Ion Ioniţă.
M.O.T.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Diogene 04/01/2019 la 4:56 -

    La acea doamna secretara am fost si eu cu o problema din 2009 si nu m-a rezolvat nici pana azi.Era vorba despre o punere in posesie a socrului pentru o suprafata mica de padure…