Sfaturi pentru grădină: combaterea dăunătorilor

*Cum scăpăm de limacsi, melci, omizi și urechelnițe
*Soluții practice și eficiente, obținute din produse naturale
Primăvara, florile favorite, fructele sau legumele pot cădea pradă insectelor. În orice grădină există dăunatori ce pot afecta culturi intregi. Iată cum poți scăpa de cei mai de temuți dăunători din gradină, apelând la substanțe naturale.
LimacsiLimacsii pot ataca culturile de varza, salata dar si alte culturi de legume din gradina ta. Poti scapa foarte repede de acesti daunatori, cu un pahar de bere! Limacsii iubesc berea la fel de mult ca și oamenii și nu vor putea rezista tentației. Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de aceste insecte vicioase este să-i atragi intr-o capcană mortală. Așează un pahar în sol, astfel încât marginea acestuia să fie la același nivel cu solul. Limacsii vor fi atrași rapid de mirosul acesteia, iar odată ce vor începe să bea, își vor pierde simțul orientării, căzând în pahar și înecându-se.
De melci poți scăpa ușor, construindu-le un loc în care să se adăpostească. Așează o scândură de lemn natural, sau două, pe sol, la distanță de plantele tale. Melcii vor fi atrași de locul umbros în care se pot ascunde de pericole. Tot ce trebuie să faci apoi, este să-i aduni și să-i duci la distanță de grădina ta sau să-i îneci într-un pahar cu oțet.
Fluturii sunt insecte îndrăgite, care ajută la polenizarea florilor. Cu toate acestea, omizile distrug culturi intregi de legume și atacă livezile. Aceste insecte nu sunt de dorit în nici o grădină. Poți scăpa de acestea, fără a apela la chimicale. Tot ce trebuie să faci este sa aduni omizile cu mâna de pe plantele tale și plantezi printre legumele favorite cimbru și oregano. Aceste ierburi aromatice țin omizile la distanță.
Urechelnițele sunt insecte înspăimântătoare, adevărați dăunători pentru grădină. Pentru a scăpa de aceste insecte trebuie să uzi câteva pagini de ziar pe care apoi să le rulezi și să le așezi prin grădină, poți chiar să înconjori gradina cu acestea. Este foarte important să faci acest lucru seara și să lași ziarele peste noapte în grădină. Dimineața, devreme, urechelnițele, dar și alte insecte daunatoare, își vor căuta un adapost și se vor ascunde în ziarele pregătite de tine.
Dimineața trebuie doar să aduni ziarele și să le arzi sau sa le pui într-un sac din plastic pe care să-l închizi foarte bine și să te asiguri că nu are nici măcar o singură gaură prin care aceste insecte pot evada.
Tina CONDREA-ZĂPODEANU