Secretul roșiilor gustoase

 Tina-RoșiiExistă  mai mulți factori care pot influența gustul roșiilor, nu doar soiul folosit.  Fertilizarea, irigarea și momentul însămânțării sunt etape deosebit de importante pentru fermierii care doresc sa aibă producții de roșii gustoase.

Fermierii trebuie  să aleagă momentul optim de însămânțare, dacă doresc ca plantele să se dezvolte continuu. Un alt aspect ține de momentul optim de punere a răsadurilor, pentru ca planta să se de dezvolte fără întreruperi.

Modul de irigare este foarte important. Dacă irigarea se realizează  în cantități moderate, se poate păstra aroma tomatei. O irigare mai puternică va mări producția, însă gustul va avea de suferit.

Iluminatul este și el important, iar fermierii trebuie sa aibă în vedere că tomatele coapte artificial, mai ales toamna, tind să își piardă gustul bun. Totodată, o atenție deosebită trebuie oferită și depozitării roșiilor. Dacă sunt ținute în locurile în care temperatura este sub 12 grade Celsius, substanțele aromatice din tomate tind să nu se mai dezvolte.

Tina CONDREA