Primul eșec în amicaluri pentru CSM Ceahlăul

02/08/2017

CSM Ceahlăul – Aerostrar Bacău 2-6 (1-2)

CSM Ceahlăul a suferit prima înfrângere în jocurile amicale, după 2-6, miercuri pe teren propriu cu Aerostar Bacău, formație care activează în seria întâi a ligii a treia. Disputată pe terenul 2 de iarbă de la stadionul Municipal, dar și pe o căldură sufocantă, confruntarea cu trupa din Bacău a fost cea mai tare din această vară pentru tinerii fotbaliști pietreni. Elevii lui Toader Șteț au avut în față un adversar foarte puternic, ce care în componență mulți jucători care au evoluat și la nivelul primei ligi și au simțit superioritatea băcăuanilor încă din startul partidei. Aerostar a deschis scorul prin Buciuman, Mateiciuc a egalat la 1, însă fostul atacant de la FC Ceahlăul, Andrei Pavel, i-a adus în avantaj pe oaspeți până la pauză când a punctat pentru 2-1. În partea a doua, principalul Toader Șteț a schimbat formula de joc, a trecut pe un sistem 4-4-2, a făcut mai multe schimbări în 11-zecele de bază, iar jocul echipei sale nu a mai fost același ca în prima repriză. Pe acest fond, oaspeții s-au descurcat mult mai bine și au marcat alte 3 goluri în poarta gazdelor prin Adăscăliței și dubla lui Tudorache. Rezerva Rusu a redus din handicap pentru 2-5, însă tabela a fost închisă de Sahru, care a marcat pentru 6-2 și a stabilit scorul final în favoarea „aviatorilor” de la Aerostar.

Sunt mulțumit de prima repriză, o repriză bună dacă ținem cont de valoarea adversarului, una foarte bună. Aerostar are în componență jucători de liga întâi și, din punctul meu de vedere, este una dintre favoritele din seria întâi la promovarea în liga a doua. În partea a doua am schimbat sistemul de joc, am fost mai puțin interesat de rezultatul final pentru că am vrut să văd mai multe relații de joc între fotbaliștii noștri. În aceste condiții, valoarea net superioară a adversarului și-a spus cuvântul, oaspeții au marcat mai multe goluri, dar repet, scorul final este mai puțin edificator. Iau ca etalon evoluția echipei din prima repriză, una bună pentru noi. Un test reușit din care avem foarte multe de învățat“, a declarat principalul Toader Șteț.

Gazdele au început meciul cu Câmpianu – Albu, V. Rotaru, Smău, Sârbie, Vasile, C. Rotaru, Barb, Ungureanu, Pintilie și Mateiciuc. Ulterior au mai intrat Chelaru și Chiruță în poartă, Andreș, Zaharia, Todiresei, Butunoi, Șimon, Corfu și Rusu. De partea cealaltă, principalul oaspeților, Cristi Popovici i-a trimis în teren pe Hărăguță – Ardei, Mihăeș, Mihălăchioaie, Oanea, Buciuman, Adăscăliței, Chirilă, Artenie, Vraciu și Pavel, iar pe parcurs au mai intrat Albescu, Dima, Ichim, Strat, Honea, Istrate, Preda și Tudorache. CSM Ceahlăul va susține următoarea partidă amicală vineri, de la ora 18, în deplasare cu Petrolul Moinești.

Fotbal

Succes la scor pentru CSM Roman

CSM Roman – Unirea Mircești 5-0 (2-0)

Fotbaliștii de la CSM Roman au bifat cea de-a doua victorie în meciurile de verificare, după 5-0, marți, de la ora 18, pe teren propriu cu Unirea Mircești, campioana județului Iași în ediția trecută de campionat. Confruntarea cu ieșenii a fost prima din această vară pentru CSM Roman pe teren propriu și a reprezentat un test util pentru Popa și compania, care se află în plină perioadă de pregătire centralizată la stadionul Moldova. Gazdele au controlat în totalitate duelul de marți și au deschis scorul încă din minutul 11, atunci când atacantul Cosmin Țapu a punctat pentru 1-0. S-a făcut 2-0 în minutul 33, în urma reușitei lui Alin Mocanu, fotbalist venit în această vară la gruparea romașcană, rezultat care a fost consemnat pe tabelă și la pauză. În partea a doua, principalul Gabi Țapu a făcut o serie de schimbări în 11-zecele de bază, dar tot CSM Roman a condus ostilitățile pe teren, care în decurs de doar două minute s-a desprins la 4-0. Petrila a marcat pentru 3-0, în minutul 56, pentru ca un minut mai târziu, același Țapu să ridice tabela la 4-0. Oaspeții nu prea au contat în atac în jocul de la Roman, nici în partea a doua, iar ultimul gol al întâlnirii a purtat semnătura lui Nețbai, care a marcat în minutul 80, și a închis tabela la 5-0. Iosif Nețbai a reușit astfel cel de-al doilea gol de când a venit la CSM în partidele de verificare și se anunță deja o soluție viabilă în linia mediană a grupării romașcane pentru noua ediție de campionat.

A fost un meci de uzură, în care plusul de valoare evident al echipei noastre a împins jocul într-o singură direcție. Oaspeții nu prea ne-au pus probleme în acest amical, care până la urmă s-a dovedit a fi unul util pentru noi. Încet, dar sigur, ne apropiem de finalul perioadei de pregătire centralizate. Ieri și astăzi am avut programate câte două ședințe, iar stagiul se va încheia vineri cu un alt joc test, tot pe teren propriu. Este o perioadă grea dar foarte importantă pentru noi. Oboseala acumulată, atât fizică cât și psihică, vor transforma ultimele antrenamente în adevărate teste de voință pentru noi, jucătorii. Cred că treptat ne apropiem de ceea ce își doresc antrenorii de la noi și sperăm ca până la startul noului sezon să fim într-o formă excelentă“, a declarat atacantul Cosmin Țapu, autorul unei duble în testul cu cei de la Mircești.

CSM Roman a început amicalul de marți cu Bicleanu – Florean, D. Marin, M. Marin, V. Mocanu – A. Mocanu, Petrila, Brăescu, Nețbai – Țapu și Crăciun, iar pe parcurs au mai intrat Grigore, Chirilescu și Băiceanu. Popa, Dutciuc și Aeroaiei au fost menajați, în timp ce Scânteie se află în recuperare după o leziune musculară. Jucătorii de la CSM Roman vor încheia vineri stagiul centralizat de 10 zile, când vor întâlni, de la ora 10.30, acasă, pe Aerostar Bacău.

Sâmbătă și duminică, elevii lui Țapu și Susanu vor avea două zile libere, iar de luni revin la pregătiri.

Aeroaiei și Bicleanu au semnat și ei cu CSM Roman

CSM Roman a perfectat zilele acestea transferurile a încă 2 jucători, iar în acest moment, numărul celor care au fost achiziționați în această vară s-a ridicat la 5. Este vorba despre mijlocașul Cătălin Aeroaiei și portarul Ionuț Bicleanu. Cătălin Aeroaiei are 22 de ani, a jucat în sezonul trecut în liga a doua la Foresta Suceava, iar înainte de plecarea la gruparea suceveană a studiat la LPS Roman. Portarul Ionuț Bicleanu are și el tot 22 de ani, a mai evoluat în carieră la Aerostar Bacău, și a venit la Roman din liga a patra suceveană, unde a jucat pentru Viitorul Liteni. Ambii jucători se află la Roman încă de la reunirea lotului și se pare că se impun deja în strategia propusă de antrenorii Gabi Țapu și Iosif Susanu. Fotbaliștii achiziționați până acum de CSM Roman sunt Marian Marin, Iosif Nețbai, Vlad Mocanu, Cătălin Aeroaiei și Ionuț Bicleanu.

Handbal

Primul test pentru CSM Roman și HCF Piatra Neamț

CSM Roman – HCF Piatra Neamț 33-19 (17-9)

CSM Roman, din Liga Națională, și HCF Piatra Neamț, din divizia A, s-au întâlnit marți seară, la Roman, în prima partidă de verificare din această vară pentru cele două formații. Mult mai experimentată și aflată în plină perioadă de pregătire, gruparea de la malul Moldovei s-a impus în final cu 33-19, după ce la pauză a condus cu 17-9, după un joc în care cei 2 antrenori au fost mai puțin interesați de rezultatul final. La formația pietreană nu au putut evolua toate jucătoarele din lot, multe dintre ele absentând din motive obiective, având în această perioadă examene la facultate.

Reunirea oficială pentru HCF Piatra Neamț va fi la începutul săptămânii viitoare. De partea cealaltă, CSM Roman va susține vineri și sâmbătă două jocuri amicale, în deplasare, cu Rapid București, formație revenită după un sezon în Liga Națională.