Prima ediție a Concursului de Matematică Mathesis

13/02/2017

Cursanții Centrului Județean de Excelență Neamț, dar și alți elevi din clasele IV-XII matematică, vor putea participa la prima ediție a Concursului Județean de Matematică Mathesis. Competiția va avea loc peste câteva zile, pe 18 februarie 2017, însă data limită pentru înscrieri este 15 februarie.

Concursul de matematică Mathesis este organizat de Centrul Județean de Excelență Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă“ din Roman și Liceul Tehnologic „Vasile Conta“ din Târgu Neamț.

„Scopul acestui concurs este de a stimula pasiunea elevilor pentru matematică și de a promova tinerii capabili de înaltă performanță din Centrul Județean de Excelență Neamț și din județul Neamț. Pornim de la premisa că acest concurs reprezintă un instrument de autoevaluare pentru elevii participanți și un indicator pentru evaluarea activității din Centrul Județean de Excelență Neamț.

Obiectivele concursului constau în încurajarea elevilor să-și dezvolte nivelul de pregătire la matematică, să se autoaprecieze corect și să participe la cursurile organizate în cadrul Centrului Județean de Excelență Neamț, precum și identificarea elevilor și profesorilor care au deschidere către obținerea de performanțe în matematică și atragerea acestora în activitățile Centrului Județean de Excelență Neamț“, a subliniat prof. Liliana Georgescu, directorul Centrului Județean de Excelență Neamț.

Participarea la concurs este individuală, înscrierea efectuându-se on-line prin completarea unui formular care va fi transmis de către fiecare școală/liceu la Centrul Județean de Excelență Neamț, pe adresa excelentant@gmail.com.

La liceu, concursul se adresează elevilor claselor cu profil teoretic (specializarea matematică-informatică sau științele naturii) și cu profil tehnologic (specializarea servicii sau tehnic).

Geanina NICORESCU