Gerul va fi atenuat de un val de aer cald

13/02/2017

*De mâine, în județul Neamț, temperaturile diurne ale aerului vor crește simțitor *Sâmbătă dimineață, la ora 7, în județul Neamț s-au înregistrat cele mai scăzute valori din țară, respectiv minus 22 de grade Celsius!

Iarna lasă garda. După o perioadă cu ger crâncen, după ce weekendul trecut (sâmbătă dimineață), la Roman, la ora 7, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acest an, respectiv minus 22 de grade Celsius, de mâine, în județul Neamț, un val de aer cald va aduce valori diurne de peste 0 grade Celsius. Dacă pe timp de zi, temperaturile aerului vor fi mai mari decât normalul perioadei, nopțile rămân tot răcoroase, cu minime cuprinse între minus 9 și minus două grade Celsius. Tot pe parcursul acestei săptămâni, precipitațiile vor fi rare, iar vântul va sufla slab până la moderat. În unele dimineți se va forma ceață. Și stratul de zăpadă este destul de consistent, mai ales în partea de vest a județului, unde pe masivul Ceahlău măsoară 53 de centimetri. La Piatra Neamț, grosimea omătului era 11 centimetri, iar la Roman cu 4 centimetri mai mult. În Târgu Neamț, zăpada măsura 9 centimetri.
Până astăzi, rămâne în vigoare avertizarea de cod galben, de frig persistent. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în Moldova, Muntenia, Oltenia și estul Transilvaniei, vremea se va menține deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineața și noaptea va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 și -3 grade, iar cele minime se vor situa între -20 și -10 grade, izolat mai coborâte. Ieri dimineață, la ora 9, la Piatra Neamț și Târgu Neamț se înregistrau câte minus 9 grade Celsius. În Roman erau minus 8, iar pe masivul Ceahlău minus 11 grade Celsius. În aceeași zi, în țară, la Întorsura Buzăului erau cele mai scăzute temperaturi, respectiv minus 23 de grade Celsius.

V. ANDRIEȘ