Nemțeni înghețați

10/01/2017

*Un bărbat din Valea Ursului a fost găsit mort * Patru persoane fără adăpost au ajuns la Urgențe, însă numai una a acceptat să fie preluată în centrul social

Un bărbat de 57 de ani, din Valea Ursului, a fost găsit mort în casă, în dimineața de 9 ianuarie. Ambulanța a fost chemată la ora 6:28, iar când cadrele medicale au ajuns la locul solicitării, au constatat că bărbatul era în stop cardio-respirator și n-a răspuns la manevrele de resuscitare. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț mai precizează că bărbatul nu era în evidențe cu antecedente medicale. Cel mai probabil, el a înghețat de frig în căsuța în care se aciuase. A fost preluat de Medicina Legală pentru efectuarea necropsiei, iar poliția așteaptă rezultatul medicilor legiști, însă nu sunt suspiciuni în acest caz.

Tot luni, la ora 10:21, ambulanța a ajuns la o solicitare venită de la Țibucanii de Jos (comuna Țibucani), pentru un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu hipotermie severă, stare precomatoasă de etiologie neprecizată. Pacientul a fost transportat de un echipaj cu asistent medical la Centrul de Primire a Urgențelor a Spitalului Orășenesc Târgu Neamț, de unde a fost preluat de un echipaj cu medic și transferat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

*Patru sărmani fără adăpost au ajuns la UPU într-o singură zi

De luni până marți dimineață, la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț au ajuns 144 de bolnavi, din care după investigații au rămas internați 44 pentru analize amănunțite și tratament.

Din cauza gerului, patru persoane fără adăpost au ajuns la medicii de urgență, iar după ce au fost încălziți și stabilizați, doar una a acceptat să fie preluată în Centrul Social Speranța, unde primăria a organizat adăpostul de noapte pentru sărmani, în timp ce ceilalți 3 au plecat din spital fără avizul medicilor.

Alți 8 pacienți au ajuns la UPU în stare avansată de ebrietate, iar doi au rămas internați la secția psihiatrie a spitalului.

Două persoane au fost aduse înghețate, una din Târgu Neamț și cealaltă din Bodești. Bărbatul de 55 ani, din Târgu Neamț, a fost diagnosticat cu hipotermie severă, după ce a stat câteva ore căzut în curte și a fost găsit la un moment dat de un vecin care a sunat la 112. Pacientul a rămas internat la secția de medicină internă a spitalului.

O femeie de 71 de ani, din Bodești, a înghețat după ce a căzut în pârâu. Tot vecinii au găsit-o și au chemat salvarea. Cadrele medicale au găsit-o sub influența alcoolului și după ce a fost stabilizată în UPU, a fost internată în grija medicilor de la medicină internă.

Cristina IORDACHE