Muniție descoperită pe câmp, la Păstrăveni

15/05/2018

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a descoperit muniție rămasă neexplodată din Al Doilea Război Mondial, în timp ce efectua lucrări agricole, la sfârșitul săptămânii trecute, pe un teren situat la ieşirea din Păstrăveni. ISU Neamț a fost informat despre această descoperiere și la locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice. Echipajul specializat a ridicat aruncătorul de calibru 60 mm, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii
Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.
Pompierii le reamintesc cetățenilor care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate: să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate; să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite; să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu