Moară de cereale din Humuleşti, în flăcări

11/04/2018

În dimineaţa de 10 aprilie, Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamț a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o moară de cereale din orașul Tîrgu Neamț, în zona Humulești. În scrut timp, două echipaje de intervenţie de la ISU Neamţ au acţionat, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție pentru stingerea incendiului.
Flăcările au mistuit o scară interioară din lemn, curele de transmisie, uleiuri depozitate sub scară, tâmplărie din lemn și s-au degradat utilaje (valț maciniș), planșeu din lemn, tencuiala de la etajul I și tâmplăria din lemn. Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “autoaprindere”.
În aceeaşi zi, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială complexă de primă intervenţie la incendii, salvare și prim ajutor, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, pe timpul deplasării, în localitatea Zănești. Flăcările au mistuit autoturismul în întregime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost “scurtcircuit la tabloul de distribuție”. Din fericire, nu au existat victime.
Geanina NICORESCU