Incendiu cu victime în Văleni

18/03/2018

Ieri dimineaţă, o garsonieră din anexa Văleni, în care locuia o familie cu copii, a luat foc. Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea incendiului, astfel că imediat o echipă operativă de pompieri s-a deplasat la locul indicat, pe strada Gheorghe Asachi a anexei Văleni din municipiul Piatra-Neamț.
La locul evenimentului s-au deplasat zece subofiţeri cu doua autospeciale de intervenție cu apă și spumă şi o ambulanță S.M.U.R.D. (E.P.A.) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. Au ars obiecte de uz casnic din bucătarie și s-a deteriorat zugraveala din locuință.
Adulţii din locuinţă, chiar cei care s-au “jucat” cu focul, au suferit arsuri. Practic, incendiul a fost produs prin ,,formarea de amestecuri explozibile”, la transvazarea benzinei, care este un lichid inflamabil, dintr-un recipient în altul.
Femeia a fost preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamt de un echipaj EPA,  iar soţul ei a fost transportat cu mijloace proprii la spital, înainte de ajungerea forțelor de intervenție.
La spital, medicii de gardă au stabilit că victimele au suferit arsuri uşoare şi le-au îngrijit rănile.
Geanina NICORESCU