FARMACIA DIN NATURĂ: GERMENI DE GRÂU

Conțin proteine complete, multe minerale și vitamine

Germenii de grâu au calități care le recomandă în multe remedii naturiste. Ei conțin proteine complete, multe minerale și vitamine. Prin această compoziție, germenii de grâu sunt la loc de frunte în ceea ce privește sursele naturale de fier, de mangan şi de magneziu, de proteine rare şi de vitamine din complexul B şi vitamina E. Dacă ai anemie, ești deprimat, surmenat, te afli în convalescență ori tocmai ai născut, germenii de grâu sunt alegerea potrivită pentru sistemul tău nervos asupra căruia acționează ca un tonic, pentru digestie, dar și pentru un aport nutrițional cu un aliment care se dovedește a fi atât de echilibrant. Iată și ce sunt, de fapt, germenii de grâu. Grâul aflat în prima fază de încolţire a boabelor de grâu, când la acestea apare un mic mugure. Peste 1 mm, vorbim de stadiul de grâu încolţit. Proprietăţile tonice şi vitalizante ale germenilor de grâu sunt mult amplificate în cazul grâului încolţit, deoarece germinarea măreşte extraordinar puterile vitaminizante ale seminţelor. Grâul încolțit este recomandat și persoanelor reumatice, bolnavilor de gută sau artrită și chiar celor care nu tolerează anumite tipuri de pâine. Înainte de a pune grâul la germinat, să-l spălăm cât mai bine. Le acoperim cu apă pentru a li se asigura germinarea, care va fi gata după 24 de ore vara şi 36 de ore iarna. Grâul încolţit se consumă la începutul mesei, câte o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru tineri şi bătrâni.

Tina CONDREA-ZĂPODEANU