DRONA, utilă și  în agricultură

Tina-DronaAgricultura de precizie şi teledetecţia sunt doar două din domeniile în care dronele îşi vor dovedi eficienţa, venind în sprijinul celor care fac afaceri în agricultură.

Dronele utilizate în activităţile agricole vor ajuta fermierii să reducă cheltuielile, permiţându-le să aibă imagini aeriene de calitate. Astfel, aceştia vor putea stabili cu mai mare precizie în ce zone ale culturilor agricole e nevoie să se distribuie mai multă apă pentru irigaţii sau să se pulverizeze fertilizatori.

 

*Agricultură de precizie

Agricultura de precizie este un sistem nou de agricultură, înseamnă în primul rând performanţă înaltă obţinută cu tehnologie de vârf. Agricultura de precizie este o cale de eficientizare a producţiei şi defineşte, de fapt, principiile agriculturii viitorului. Agricultura de precizie se defineşte ca fiind managementul terenurilor agricole ţinând cont de variaţia naturală, specifică a solurilor şi nu de împărţirea administrativă a acestora. Scopul agriculturii de precizie este de a optimiza utilizarea resurselor de sol, apă, îngrăşăminte şi pesticide pe baze specifice locale. Agricultura de precizie are ca obiective obţinerea de producţii mari şi de calitate, optimizarea profiturilor economice, protecţia integrată a mediului şi, nu în ultimul rând, mărirea durabilităţii sistemelor agricole.

În prezent, în domeniul civil, dronele au aplicaţii în agricultură, turism, protecţia mediului,meteorologie.

Tina CONDREA