Cronica neagra

12/08/2014

Furt din sediul PNL

 

O reclamaţie de furt din sediul PNL din Piatra Neamţ a fost înregistrată ieri, în jurul orei 12, la poliţie. Reclamantul a indicat faptul că a dispărut o unitate centrală din incintă. “Se fac cercetări în ce priveşte o reclamaţie de furt a unei unităţi centrale din sediul PNL, urmează ca pe baza probelor de la faţa locului şi a declaraţiilor să se identifice autorul”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

 

Lovită de un mopedist fără permis

 

O tânără de 19 ani din Pipirig a fost accidentată în timp ce se deplasa pe marginea drumului, iar autorul a fugit d ela locul faptei. “Din primele cercetări la locul faptei, se pare că în timp ce o tânără de 19 ani, din Pipirig, se deplasa pe acostamentul de pe marginea drumului comunal Pipirig-Boboiești, a fost surprinsă și accidentată din spate de către un moped condus de un bărbat, care și-a continuat deplasarea. La scurt timp polițiștii au identificat conducătorul vehiculului, un bărbat de 33 de ani, din Pipirig, care nu poseda permis de conducere” a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Polițiștii au deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului f fără încuviințarea poliției și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 

25 hectare de mirişte făcute scrum la Girov

 

Pompierii pietreni au intervenit sâmbătă, la amiază, pentru stingerea unui incendiu puternic la o suprafaţă de teren cu vegetaţie uscată. Şase militari cu o autospecială au acţionat timp de două ore până au reuşit lichidarea flăcărilor care au mistuit câteva zeci de hectare la Doina, în comuna Girov. “A ars mirişte de grâu pe o suprafaţă de aproximativ 25 ha, cauza probabilă a incendiului fiind acţiunea intenţionată”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ.

Tot sâmbătă, pompierii romaşcani au intervenit şi au stins un incendiu izbucnit pe un teren viran de lângă comuna Cordun, în care au ars 50 de cauciucuri de camion, iar duminică alt echipaj a intervenit la incendiul izbucnit într-un apartament de pe strada Veseliei din Piatra Neamţ, în care a ars un vas de gătit lăsat pe aragaz nesuprvegheat.

Cristina IORDACHE