Cronica Neagra

14/12/2013

Fată de 17 ani accidentată pe zebră

 

O fată de 17 ani din Piatra Neamţ a fost lovită de un microbuz, în ziua de 12 decembrie, în timp ce traversa, pe o trecere pentru pietoni, bulevardul 9 Mai, în apropierea intersecţiei cu strada Cuiejdi. La volan se afla Marius A. (31 de ani) din comuna Făurei, care este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă. G.H. nu a suferit leziuni grave.

 

4 ani la puşcărie pentru că a nenorocit un copil

 

În dimineaţa de 12 decembrie, poliţiştii din Săbăoani l-au ridicat, de la domiciliul părinţilor lui, pe Nicolae C. (37 de ani), pe numele căruia exista un mandat de executare a unei pedepse de 4 ani de închisoare, pentru “săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, în formă continuată”. Individul a fost preluat de o escortă şi condus la Penitenciarul Bacău, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa.

 

Depozit de petarde în casa unei femei

 

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Neamţ i-au făcut o vizită Lidiei C. (50 de ani) din Zăneşti, în ziua de 12 decembrie. În casa femeii au fost descoperite 1120 de petrade, pe care aceasta avea de gând să le vândă înainte de sărbători. Petradele au fost confiscate, iar Lidiei C. i s-a întocmit dosar penal sub acuzaţia de efectuare de operaţiuni pitotehnice fără drept.

 

Un şofer beat a intrat într-o maşină oprită

 

Vasile A. (41 de ani) din Piatra Neamţ a reuşit performanţa să nu vadă o maşină oprită, în după amiaza de 12 decembrie, pe strada Dimitrie leonida. Şoferul era beat şi nu a văzut la timp autoturismul oprit. Martorii au chemat poliţia, Vasile A. a fost testat şi a rezultat că avea o concentraţie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, mult peste limita care atrage răspunderea penală.

 

Case în flăcări

 

O casă din Oanţu, Hangu a luat foc, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, din cauza coşului de fum lipit de materialele combustibile din structura acoperişului. Au ars 40 mp de acoperiş, antena parabolică, îmbrăcămintea şi pridvorul din faţa casei.

În seara de 13 decembrie s-a aprins o altă casă din satul Rădeni, comuna Păstrăveni. De data asta focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Au ars acoperişul, pe o suprafaţă de 25 mp,  şi sufitul.

C.M.