vineri, martie 31, 2023
17 °c
Piatra Neamt
19 ° mar
18 ° mie
18 ° joi
19 ° vin
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA
  • Login
Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
Acasa CETĂȚENEȘTI

Comunicat de presă Românii au donat timp

de Ceahlaul
7 ani în urmă
in CETĂȚENEȘTI
Reading Time: 6 mins read
0 0
A A
0
Comunicat de presă  Românii au donat timp
315
Vizualizari
Distribuie pe FacebookDistribuie pe Twitter

 

Salvati copiii Ambasador Simona Halep* Prin campania „Grijă pentru copii“, susținută de Dorna și Salvați Copiii, copii născuți prematur primesc o șansă la viață * Peste 77 de milioane de secunde se vor transforma în echipamente medicale de specialitate care vor ajunge luna aceasta în maternitățile din întreaga țară * Printre spitalele beneficiare se află și cel din Târgu Neamț

Campania „Grijă pentru copii“, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, a venit cu o nouă provocare în 2016. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, românii au fost invitați să doneze timp pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți prematur. Secundele astfel adunate au fost transformate în 10 incubatoare necesare îngrijirii medicale a celor mici, care vor ajunge luna aceasta în 10 maternități din țară.

Copiii născuți prematur pot petrece până la 3 luni în incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viață, iar în această perioadă, fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte. În cadrul campaniei, donațiile de timp au putut fi făcute în două feluri – prin vizionarea clipului de susținere al campaniei, pe site-ul www.dorna.ro, sau prin realizarea unui clip propriu de susținere, în intervalul februarie-aprilie 2016.

Pentru fiecare 7.776.000 de secunde cumulate – echivalentul celor 3 luni – Dorna a promis că va dona câte un echipament de specialitate, dedicat îngrijirii copiilor născuți prematur. În total, s-au strâns secunde pentru 10 astfel de echipamente.

„Anul acesta, donațiile de echipamente medicale de specialitate pentru copiii născuți prematur au fost făcute cu ajutorul consumatorilor noștri. Împreună, am adunat secundă cu secundă și am strâns, până la finalul campaniei, 77.166.627 de secunde, pe care le-am transformat apoi în incubatoare pentru copiii născuți prematur. Sperăm ca aceste donații, dar și cele făcute până acum, să fie un real ajutor pentru personalul medical și, mai ales, pentru copiii născuți prematur și părinții acestora“, a spus Nicoleta Eftimiu, Coca-Cola România.

Ajunsă deja în al patrulea an de desfășurare, campania contribuie la dotarea maternităților din București și din țară cu echipamente medicale de specialitate, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România. Început în 2013, proiectul susținut de Dorna și Salvați Copiii s-a materializat până acum în dotarea cu echipamente specializate a 40 de unități de neonatologie din țară.

În România, 1 din 10 copii se naște prematur și are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viață, ceea ce necesită echipamente medicale performante și medici specializați. Prin dezvoltarea de programe de îngrijire, de sprijinire și de educare a tinerelor mame, peste o treime din cazurile de mortalitate infantilă pot fi prevenite.

„Procentul de copii născuți prematur în România este extrem de mare, acesta fiind principala cauză pentru mortalitatea infantilă din țara noastră. Dar copiii care se nasc prematur pot avea o dezvoltare normală, cât timp beneficiază de o îngrijire medicală de specialitate potrivită. De aceea, ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor medicilor din secțiile de neonatologie din România, cărora să le oferim echipamentele necesare pentru a ajuta acești copii să crească și să se dezvolte normal“, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Lista unităților care vor beneficia de donația din 2016, ulterior achiziției incubatoarelor de către organizația Salvați Copiii România, include și Spitalul Târgu Neamț:

Spitalul Județean Călărași, Spitalul Municipal de Urgență Dorohoi, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Spitalul Municipal Târgu Neamț, Spitalul Județean de Copii „Sfânta Maria“ Iași, Spitalul Județean de Urgență Craiova, Spitalul CF2 București.

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu“, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.

Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, ce le oferă consumatorilor peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase și necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase mărci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri în valoare de 20 de miliarde de dolari, printre care se numără Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apă vitaminizată, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia, Dasani, FUZE TEA și Del Valle.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numărul 1 de băuturi carbogazoase, cafea ready-to-drink și sucuri de fructe și nectaruri. Având cea mai mare rețea de distribuție de băuturi răcoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de țări se bucură de băuturile companiei, consumul depășind 1,9 miliarde de porții pe zi.

Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunități durabile, compania noastră este centrată pe inițiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viață activ și echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajații noștri și promovarea dezvoltării economice a comunităților unde ne desfășurăm activitatea. Împreună cu partenerii noștri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700.000 de angajați care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său, Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România.

Despre Organizația Salvați Copiii România

Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile – copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc.

În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicați în campaniile și programele desfășurate de Organizație. Salvați Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

Din 2010, Salvați Copiii România a inițiat proiectul „Fiecare Copil Contează“, parte a campaniei mondiale Every One, care urmărește reducerea mortalității infantile și a copiilor până la cinci ani.

În perioada 2010-2015, au fost derulate acțiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor copiilor printr-o componentă majoră de informare și educare, dar și prin suport nutrițional și sanitar pentru 22 000 de beneficiari (copii cu vârste între 0-5 ani, gravide și mame tinere) din 31 de comunități rurale din județele Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea.

În cadrul campaniilor „Bun venit pe lume“ și „Un gest pentru o viață“, derulate începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor, prin dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternități din 34 de județe ale țării. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.

Cu ajutorul echipamentele achiziționate în urma campaniei de reducere a mortalității infantile, apreciem că am ajutat la salvarea a peste 18.000 de nou-născuți.

Cei care doresc să susțină în continuare demersul Salvați Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face cu donații de 2 euro prin SMS la 8844 cu textul „SALVEZ, pentru dotarea maternităților“. Împreună putem susține șansa la viață a fiecărui copil din România! Detalii pe www.salvaticopiii.ro.

Articolul anterior

„Stânca Șerbești“, gata de start

Urmatorul articol

Mai puțină zăpușeală

AsemanatoareArticole

Nestemetale naturii: bujorul de munte sau smărdarul
CETĂȚENEȘTI

Nestemetale naturii: bujorul de munte sau smărdarul

30/03/2023
316
Gătitlu, o artă practicată de-a lungul timpului
CETĂȚENEȘTI

Gătitlu, o artă practicată de-a lungul timpului

30/03/2023
316
Incendiu în comuna Bahna
CETĂȚENEȘTI

Incendiu în comuna Bahna

09/03/2023
316
Intervenţi ale Serviciului de Ambulanţă Neamţ
CETĂȚENEȘTI

Bătrân găsit fără suflare în Dărmănești

06/03/2023
316
Străvechi plante de leac: ruscuț de primăvară
CETĂȚENEȘTI

Străvechi plante de leac: ruscuț de primăvară

01/03/2023
316
Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo
CETĂȚENEȘTI

Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo

27/02/2023
316
Mai multe articole
Urmatorul articol
Mai puțină zăpușeală

Mai puțină zăpușeală

ȘTIRI RECOMANDATE

Divergenţă de 2 lei între sindicatele spitalului

Divergenţă de 2 lei între sindicatele spitalului

10 ani în urmă
315
DIICOT a năvălit peste afacerile cu tablă

Percheziţii la suspecţii de înşelăciuni gen “Accidentul”

8 ani în urmă
315
Farmacia verde: ananasul

Farmacia verde: ananasul

6 ani în urmă
315
Sărbătoarea Curții Domnești, ediția I, la Piatra Neamț

Sărbătoarea Curții Domnești, ediția I, la Piatra Neamț

7 ani în urmă
315

Urmariți-ne pe

Categorii

  • ACTUALITATE
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • Agricultura
  • ANUNTURI
  • Anunturi/Comunicate de presă
  • Ceasul Deşteptător
  • CETĂȚENEȘTI
  • Cronica neagra
  • Cronica Tv
  • CULTURA
  • Curriculum vitae ½
  • DREPT LA REPLICA
  • ECONOMIE
  • Editia printata
  • EDITORIAL
  • EDUCATIE
  • Exercitii pentru minte
  • FAPT DIVERS
  • Fara categorie
  • FOTO/VIDEO
  • INFRACȚIONAL
  • Interviu
  • PLUMBUL ZILEI
  • Po(z)na zilei
  • Prima pagina
  • PUBLICITATE
  • Revista Presei
  • SANATATE
  • Sarbatoare
  • Slider
  • SOCIAL
  • SPORT
  • traseism
  • VIAȚA LA ȚARĂ
  • ZOOTEHNIE

Etichete

accident agricultura amenzi azi bani campanie casa ceahlaul concurs copii cronica elevi Expozitie Fotbal furt Handbal incendiu inchisoare masina meteo munca neamt nemteni Piatra Neamt PNL politie politisti pompieri primar prins proiect PSD Roman Roznov SANATATE scandal scoala spital SPORT subventii UNIC victorie volei vreme vremea

ȘTIRI POPULARE

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Ceahlaul - Ziarul Nemtenilor (stiri din Neamt - social, dezvaluiri, cultura, sport, administratie)

Urmăriți-ne pe social media:

Știri recente

  • Incendiu anexa gospodareasca in comuna Moldoveni sat Hociungi
  • Misiune de salvare animal
  • O persoană a ars până la carbonizare într-o centrală dezafectată din Piatra- Neamţ

ARHIVA ZIAR

martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« feb.    

Categorii

Știri recente

Incendiu aparat de cafea

Incendiu anexa gospodareasca in comuna Moldoveni sat Hociungi

30/03/2023
Misiune de salvare animal

Misiune de salvare animal

30/03/2023
O persoană a ars până la carbonizare într-o centrală dezafectată din Piatra- Neamţ

O persoană a ars până la carbonizare într-o centrală dezafectată din Piatra- Neamţ

30/03/2023
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Accesați Politica de confidențialitate și cookie .