Comunicat de presă de la Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț 43 de persoane fără adăpost identificate în Piatra Neamț

14/01/2017

Având în vedere temperaturile extrem de scăzute pe timpul nopții din perioada 06-11 ianuarie a.c., echipe mixte formate din salariații Direcției de Asistență Socială și cei ai Poliției Locale au desfășurat acțiuni în intervalul orar 19.00 – 22.00, pentru a identifica persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Piatra Neamț și a le acorda sprijinul de care au nevoie.

În urma acțiunilor au fost identificate 43 de persoane, iar 16 dintre acestea au fost conduse la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără Adăpost, situat pe strada Izvoare, nr.151, în cartierul Speranța, unde au beneficiat de servicii gratuite de cazare, hrană, consiliere și suport, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte și materiale igienico-sanitare.

Din numărul total de persoane fără adăpost identificate, 5 au fost conduse la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Neamț, iar 22 de persoane au refuzat în scris serviciile sociale.

S-au verificat zonele frecventate de către persoanele fără adăpost, precum centralele termice și clădiri dezafectate, piețe, zona gării etc.

Toate persoanele identificate au fost invitate la sediul Serviciului de Asistență Sociala în vederea informării, evaluării și propunerii de măsuri.

Pentru cele 21 de persoanele care provin din alte localități au fost întocmite adrese către primăriile de domiciliu, în vederea acordării sprijinului necesar, conform prevederilor Legii nr.292/2011 a asistenței sociale.