Chlorella, alga cu proprietăți miraculoase

Redă enegia, susține sistemul imunitar, regenerează şi detoxifiază organismul

Considerată o plantă-minune, un „superaliment” datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, chlorella se află pe lista tuturor celor care vor să aibă un stil de viață sănătos. Chlorella, ca și sora ei spirulina, este una dintre cele mai vechi specii de alge. Este un supliment alimentar natural care energizează organismul, hrăneşte și susține sănătatea sistemului imunitar, regenerează şi detoxifiază organismul de contaminarea cu metalele grele, reduce inflamaţiile, susţine funcţionarea optimă a creierului, sistemului digestiv şi ficatului. Chlorella se găsește sub formă de capsule sau de pudră.

*Diferențele dintre chlorella și spirulină

Chlorella și spirulina arată cam la fel și au un gust asemănător, dar sunt și multe deosebiri. Ambele sunt forme de alge, însă chlorella este o algă unicelulară, în timp ce spirulina este pluricelulară. Spirulina este considerată o algă albastră-verzuie, iar chlorella este o algă verde. Ambele conțin acizi nucleici, însă chlorella are o cantitate dublă față de spirulină. Spirulina poate fi consumată imediat după recoltare, în timp ce chlorella trece printr-un proces de distrugere a pereților celulari pentru ca organismul uman să poată prelua nutrimentele. Chlorella conține o cantitate aproape dublă de clorofilă față de spirulină. La conținutul de fier și protein, spirulina este ceva mai bogată în aceste elemente decât chlorella. Chlorella se bucură de niște proprietăți unice, absente în cazul spirulinei, care o fac să îndepărteze metalele grele din organism.

*Chlorella beneficii pentru sănătate

Proprietățile nutritive ale chlorellei aduc cu sine o mulțime de avantaje pentru sănătate, fiind cele au transformat această algă aproape necunoscută în urmă cu câțiva ani într-o plantă „celebră”. Chlorella este bogată în proteine, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali, omega 3 vitamina C și care contribuie la o bună funcționare a organismului și te protejează împotriva unor afecțiuni mai mult sau mai puțin grave.

Chlorella echilibrează circulația sanguină, normalizând presiunea arterială și circulația de la nivelul rinichilor. Mai mult, combinația unică de arginină, potasiu, calciu și omega-3 previne „înțepenirea” arterelor. Consumul de chlorella scade glicemia, echilibrează nivelul zahărului din sânge.

Chlorella are un rol important în tratarea bolilor respiratorii, ajută la tratarea bolilor genitale, în special a herpesului. Acest fapt se datorează combinației de vitamina D și clorofilă care are rol antiinflamator.

*Susține sănătatea ochilor și funcționarea optimă a creierului  

Chlorella ajută la protejarea ochilor și scăderea degenerării timpurii a vederii. Vitamina B12 este esențială funcționării optime a creierului. Deoarece această vitamină este întâlnită mai ales în alimente precum carnea, lactatele, fructele de mare sau somonul, chlorella este o sursă vegetată excelentă de B12. Așa că dacă ești vegetarian sau vegan, chlorella este obligatorie pentru tine.

Chlorella conține o mulțime de antioxidanți, inclusiv clorofila, vitamina C, betacarotenul, luteina și licopenul. Aceste substanțe sunt soluții eficiente pentru a lupta împotriva bolilor cronice, inclusiv a diabetului și bolilor de inimă.

Chlorella întărește sistemul imunitar, ajută organismul să țină la distanță infecțiile. Consumul regulat de chlorella contribuie la producerea anticorpilor și deci la împiedicarea instalării bolilor. Chlorella reduce crampele, balonarea și diareea la pacienți.

Tina CONDREA