Cercetat penal pentru deținere de armă cu lunetă

26/07/2018

La un control țintit, efectuat în ziua de 25 iulie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din Rediu, care avea în portbagaj o armă de vânătoare cu lunetă și dispozitiv de vedere pe timp de noapte.
Prinderea persoanei în cauză a avut loc de DN 15C, în localitatea Dobreni.
“În urma controlului efectuat, polițiștii au găsit în interiorul autoturismului, o armă de vânătoare cu lunetă, 12 cartuşe calibru 243 WIN, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte şi 8 acumulatori. Polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării arma de vânătoare,  muniția și dispozitivului de vedere pe timp de noapte, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, a decalrat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de Presă al Poliției Neamț.
Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit că bărbatul de 32 de ani deține în mod legal permis de port-armă și este membru al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ’’Ursul Brun’’, din localitatea Roznov. Cu toate acestea, nu avea voie să dețină arma care s-a găsit în mașină.
Geanina NICORESCU