Bursa pentru Absolvenți a dat “aripi” ofertei de joburi din Neamț

02/11/2017

*Ca noutate, la Piatra Neamț există un post de fizician și unul de inginer informatică aplicată
Târgul de joburi din data de 20 octombrie 2017 a făcut minuni pe piața locurilor de muncă din Neamț, dacă ar fi să ne luăm după lista cu joburi intermediată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, unde există un număr record de posturi vacante, respectiv 802, adică aproape dublu față de oferta precedentă. Dacă ne referim la Bursa din octombrie, la eveniment, în cele 3 locații au participat 77 de agenți economici , respectiv 38 la Piatra Neamț, 33 la Roman și 6 la Târgu Neamț, care au oferit 729 locuri de muncă vacante. Principalele ramuri de activitate au fost fabricarea articolelor de îmbrăcaminte și servicii, în meserii ca vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar și șofer. Cele mai multe posturi au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (356), următorul fiind municipiul Roman (275) și orașul Târgu Neamț (98). Au participat 570 de persoane, 230 la Piatra Neamț, 280 la Roman și 60 la Târgu Neamț. Ca urmare a acestei actiuni, 37 de persoane au fost angajate pe loc și 146 au fost selectate în vederea susținerii interviului final.
Revenim la oferta de joburi din această perioadă, când la Piatra Neamț sunt disponibile 467, cele mai multe în industrie, respectiv 249. În acest domeniu, 30 de ocupații le revin persoanelor necalificate, 19 tâmplarilor universali, 18 lăcătușilor mecanici, 14 sudorilor și câte 10 confecționerilor în textile și tricotaje. Tot aici mai sunt neocupate aceste posturi:agent comercial, agent de pază, agent de vânzări, ambalator manual, analist programator, brutar, carmangier, casier încasator, contabil, croitor, electrician de întreținere și reparații, electromacanic, femeie de serviciu, fochist, frezor universal, galvanizator, gaterist, lăcătuș mecanic, macaragiu, operator mase plastice, patiser, programator, reprezentant marketing, sculer matrițer, reprezentant vânzări, stivuitorist, tehnoredactor și vopsitor industrial. Pentru persoanele cu studii superioare, AJOFM oferă aceste ocupații:director vânzări, inginer electrotehnist, inginer mecanic, inginer producție, inginer proiectant și inginer textilist.
În construcții, agricultură și silvicultură, există 80 de slujbe libere, respectiv asistent manager, buldoexcavatorist, dulgher, electrician în construcții, excavatorist, faianțar, fierar betonist, fizician, informatician, inginer chimist, inginer electrotehnist, inginer energetician, inginer informatică aplicată, inginer mecanic utilaj și tehnica sudurii, inginer construcții civile, drumuri, poduri, instalator, lăcătuș mecanic, mozaicar, șef punct lucru, șofer, strungar și zidar. În comerț și servicii, angajatorii au vacante 138 de locuri de muncă, în următoarele meserii:agent de securitate, agent de vânzări, ajutor bucătar, asistent manager magazin, barman, bucătar, cameristă, casier, coafor, consilier economic, facturist, frizer, lucrător comercial, mecanic auto, operator calculator, ospătar, paznic, revizor gestiune și șofer de tir.
V. ANDRIEȘ