Atenţie, coşurile de fum deteriorate sau înfundate vă pot lăsa pe drumuri!

10/10/2017

În weekend, aproape de miezul nopţii de 7 spre 8 octombrie, s-a dat alarma la Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț, printr-un apel care anunţa producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Dorneşti, comuna Costişa. Focul a pornit de la burlanul metalic deteriorat al casei.
„La fața locului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi o autospecială de stingere cu şapte pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov şi Costişa. Datorită intervenţie prompte forţele au împiedicat propagarea incendiului la toată construcţia.În urma evenimentului au ars: cca. 6 mp din acoperişul locuinţei din lemn cu învelitoare din azbociment şi carton bituminat, degradându-se aproximativ 8 mp din planşeu” a transmis ISU Neamţ, printr-un comunicat de presă.
În ziua de 8 octombrie, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui alt incendiu la o locuinţă, de astă dată în satul Ciurea, comuna Pânceşti. La fața locului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul SVSU Pânceşti. În urma evenimentului au ars: acoperişul locuinţei din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi.
Geanina NICORESCU