Astăzi, GREVĂ DE AVERTISMENT ÎN SĂNĂTATE

06/05/2018

Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit la finele săptămânii trecute, în ședință extraordinară, a analizat listele de semnături pentru grevă, strânse de organizațiile județene SANITAS, constatând că sunt peste 50.000 de acorduri, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei în cele două sectoare de activitate. Până pe 3 mai, Uniunea Judeţeană Sanitas Neamţ strânsese deja peste 700 de semnături, astfel încât astăzi va fi grevă de avertisment. Eva Ungureanu, liderul filialei judeţene Sanitas, a precizat că a notificat despre greva de avertisment din 7 mai atât managerii spitalelor din Roman şi Tîrgu Neamţ cât şi conducerile centrelor medico-sociale de la Păstrăveni, Bodeşti şi Bozieni.
Consiliul Naţional Sanitas a analizat şi rezultatele dialogului din săptămâna trecută cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a mandatat Biroul Operativ să negocieze în continuare cu factorii de decizie soluțiile propuse pentru depășirea crizei din sistemul de sănătate și asistență social, în paralel cu programul de greve, care continuă în termenii stabiliți inițial: 7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00; 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială.
Membrii Consiliului Național au reiterat faptul că organizația noastră rămâne deschisă la dialog, în condițiile în care partea guvernamentală oferă – chiar și în al doisprezecelea ceas – soluții consistente și real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate și Asistență socială prin aplicarea noii legi a salarizării.
Geanina NICORESCU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Diogene 07/05/2018 la 8:22 -

    Abia astept greva generala.ROMANI,reziztati fara tratament si fara asistenta medicala macar 3 saptamani!SA VEDEM CAT VOR REZISTA CEI CARE FAC GREVA GENERALA,FARA SALARII,ca nu vor lua salarii in perioada asta ,iar tichetele de vacanta ar trebui sa li se diminueze cu 10 la suta…Ca oricata greva ar face,serviciile lor catre populatie vor fi aceleasi,adica sub orce critica…