Alt container în flăcări, de la țigară

25/11/2016

Un alt incendiu a izbucnit joi seara, la un container de gunoi din municipiul Piatra Neamț.

Anunțul la 112 a fost făcut la ora 19:14, iar la locul solicitării s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, care au stins rapid focul. „Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pompierii au mai fost solicitați joi, la amiază, la Nisiporești, comuna Botești, unde a luat foc coșul de la o casă. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au stins incendiul, astfel că nu a ars decât funinginea depusă pe coșul de fum necurățat.

Seara, a izbucnit un incendiu la niște deșeuri menajere și resturi vegetale, după ce un localnic din comuna Poienari le-a dat foc ca să curețe terenul. La locul solicitării au acționat patru militari cu o autospecială de lucru cu apă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Au ars 200 kg gunoi menajer și resturi vegetale, din cauza focului deschis în spații deschise.

Cristina IORDACHE