În 2015, mai mulţi bani de subvenţii

*Suplimentare de 98 milioane lei

*Se va subvenţiona şi motorina!

Deputaţii şi senatorii din comisiile pentru agricultură au votat pentru suplimentarea bugetului alocat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 2015, acesta urmând să fie suplimentat cu 98 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru plata subvenţiilor către fermieri.

Mărirea  fondurilor alocate pentru subvenţii este necesară, oferind garanţia că toate solicitările care vor apărea  în 2015, inclusiv cele pentru motorină, vor fi satisfăcute, nu se va mai aştepta rectificarea bugetară, cea  din a doua parte a anului 2015.

Cuvântul „magic” : motorină! Asta pentru că, în 2015, era foarte posibil ca fermierii  să nu mai beneficieze de motorină subvenţionată în executarea lucrărilor agricole. Abia de se obţinuseră fonduri pentru plata diferenţei de acciză la motorina folosită în trimestrul IV a anului în curs!  Pentru următorul an, nicio vorbuliţă în această direcţie! Despre celelalte subvenţii, din sectoarele vegetal şi zootehnic, s-a tot discutat, anunţându-se majorarea lor. Despre motorină, nimic!

Amendamentul privind suplimentarea bugetului cu bani pentru subvenţii a fost singurul care a primit votul majoritar al parlamentarilor. Membrii comisiilor au acceptat acest singur amendament la proiectul de buget pentru Ministerul Agriculturii.

Tina CONDREA