13 percheziții pentru “caracatița” unei evaziuni fiscale în domeniul construcțiilor

15/11/2018

• Prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei

Locuințele și sediile unor societăți comerciale din Neamț și alte câteva județe au fost, ieri dimineață, luate cu asalt de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
Poliția Română a transmis că “s-au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Mureş, Neamţ, Arad, Călăraşi şi pe raza municipiului Bucureşti, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.200.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul construcţiilor”.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2012, cei în cauză ar fi înregistrat în evidenţa fiscală şi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri şi servicii, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de peste 3.200.000 de lei.
În urma descinderilor, 15 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri. La acțiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Neamţ, Arad, Călăraşi şi de la Poliţia Sectorului 2 Bucureşti.
Geanina NICORESCU