Veterinar acuzat că nu şi-a făcut meseria

26/02/2013

*”Eu bat pe la porţi dar de multe ori nu mi se deschide pentru că oamenii nu-şi mai permit să plătească vaccinările”, susţine medicul din Păstrăveni

Medicul veterinar din Păstrăveni, privatizat, dar aflat în contract cu DSVSA Neamţ pentru acţiunile de imunizare a păsărilor şi animalelor, este reclamat că nu se preocupă îndeajuns de sănătatea vieţuitoarelor din comună. “Anul trecut, doamna doctor nu a vaccinat păsările şi în iarna asta mi-au murit 60 de găini; cine mi le plăteşte?”, s-a  plâns Lorica Mihăilă, din satul Lunca Moldovei.

Medicul veterinar Maria Rusu are, însă, o explicaţie: “Am fost în Luncă, am bătut pe la porţi în campania de vaccinare a păsărilor, dar doamna Mihăilă nu a ieşit. Nu ştiu dacă nu era acasă ori n-a vrut să iasă, dar asta nu înseamnă că eu nu mă ocup de imunizări aşa cum trebuie. Multă lume refuză imunizarea pentru că e contra cost, dar apoi, dacă se întâmplă ceva, doctorul e vinovat”.
Dr. Rusu a promis că va trece pe la femeia căreia i-au murit 60 de găini, dar nu azi sau mâine, ci la începutul lunii martie, când este o nouă campanile de vaccinare a păsărilor. A ţinut să menţioneze că e destul de greu să fii singurul veterinar într-o comună aşa mare precum Păstrăveni, cu un efectiv de animale în peste 500 de gospodării: “Sunt un medic navetist, n-am nici măcar o maşină cu care să merg pe teren, între sate. Omul, dacă are nevoie de mine, vine să mă ia de la cabinet cu o căruţă ori cu maşina, cu ce are fiecare. Astea sunt condiţiile. Iar în ceea ce priveşte plata, e tot mai rău. Mulţi dintre săteni mă cheamă la urgenţe dar se scuză că nu au bani, mă roagă să-i aştept cu plata până la pensie, şi sigur că nu-i pot refuza”.

3 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Constantin 26/02/2013 la 7:47 -

  In situatia cum este la Pastraveni putem spune ca este si la Bodesti, numai ca la Bodesti cand iti vaccineaza animalul au preturi fixe puse de doamna doctor Orasanu. De exemplu vaccinul la o vaca – 20 lei, un caine -5 lei, cand pune crotale la ceva le incurca in acte si te duci la piatra sa scoti pasaportul vezi ca este numarul crotaliei la animalul tau si alt proprietar. Uita sa stearga animalele vandute din calculator si ramai cu ele incarcate la primarie ar trebui o verificare dar nu are cine . Asta este viata dam inainte!

 2. vera 26/02/2013 la 9:52 -

  D-na doctor, nimeni nu te obliga sa faci contract cu Directia sanitar veterinara. Cumparati-va un mijloc de transport, mutati-va la comuna pt ca obiectul de activitate a contractului este sa asigurati asistenta sanitar veterinara in comuna. Angajati asistenti veterinari care sa va ajute la desfasurarea activitatii . Daca nu puteti, renuntati la concesiune. Din cele cca. doua miliarde de lei care se deconteaza anual va puteti permite u minim de cheltuieli, nu pueti totul la saltea. locuitorii comunei nu sunt datori sa va transporte si nici sa va suporte toanele de navetista. Rusine !!!
  Cred ca e cazul sa se pronunte si Colegiul medicilor veterinari, iar Directia sanitar veterinara sa informeze autoritatea competenta de la Ministerul agriculturii si sa faca demersurile pt rezilierea contractului de concesiune, sunt destui medici veterinari care vor sa castige o paine si sa-si faca si treaba.

 3. gigi 26/02/2013 la 11:20 -

  Oricat ai fi de competent ca medic intr-o comuna ,este clar ca nu poti multumi pe toata lumea .Cand se intampla ceva isi aduc aminte si proprietarii ca au medic in comuna ,in rest daca s-ar putea ar pune pe poarta sapte lacate. Nu mai vorbesc ca au OBLIGATIA atunci cand cumpara sau vand animale sa anunte medicul.
  Orice proprietar constient si care tine la animalele lui nu se ascunde sau refuza actiunile sanitare veterinare obligatorii ,iar cand se intampla ca unele dintre ele sa se imbolnaveasca anunta imediat medicul veterinar ,nu dupa ce ii mor toate.Un sfat pentru doamna de la Pastraveni : sa tina legatura cu medicul ,nu presa ii trateaza pasarile.