Străzile din Roman, ca după bombardament

20/02/2013

Multe din străzile din Roman arată ca după bombardament. Autoritatile locale spun că știu exact situația și dau vina pe iarna grea, sarea utilizată pentru deszăpezire, dar mai ales perioadele dese de îngheț-dezgheț. Pâna în acest moment s-au achiziționat 42 de tone de mixtură asfaltică la rece, jumătate fiind deja consumată. Probleme deosebite sunt pe artera Roman Vest, unde „craterele” sunt atât de mari încât se acoperă cu piatră cubică și nisip.

„Se plombează pe Bulevardul Republicii, Nicolae Bălcescu și strada Bogdan Dragoș (din centru și până la Abator). Mai avem probleme pe Mihai Viteazu și Bogdan Dragoș – zona Abator – Podul de la Gâdinți. Mixtura asfaltică la rece este foarte scumpă, adică de șapte ori prețul asfaltului la cald, iar reparațiile nu sunt de mare calitate. Noi încercăm să ieșim din această iarnă. Nu sunt mulțumit de situația drumurilor. Pe ruta ocolitoare, pe porțiunea de la Ștefan cel Mare și până pe E 85-Kaufland, am intrat cu o soluție alternativă: găurile mari sunt acoperite cu piatră cubică, fixată cu nisip, iar pe margine se toarnă asfalt”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Vestea bună, spun autoritățile, este că străzile din planul integrat de dezvoltare urbană nu au fost recepționate, astfel încât acestea vor fi refăcute, în primăvară, conform standardelor și bineînțeles pe cheltuiala constructorilor.