Poliția recomandă prudență maximă

12/01/2017

Chiar dacă în Neamț vremea nu a pus probleme foarte mari, sunt totuși șoferi care ignoră avertizările și obligațiile pe care le au în trafic, provocând accidente.

Din fericire, în ultimele două zile nu s-a înregistrat nici un accident grav, ci doar o tamponare provocată de o șoferiță grăbită, în centrul municipiului Piatra Neamț, semn că majoritatea participanților la trafic sunt prudenți și se adaptează condițiilor meteorologice și stării carosabilului. Polițiștii rutieri au intervenit, marți, 10 ianuarie, pentru soluționarea accidentului produs în intersecția dintre bulevardul Decebal cu strada 22 Decembrie și au stabilit că în timp ce o femeie, de 37 de ani, conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, a pătruns în intersecția cu bulevardul Decebal, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit la semafor, potrivit inspectorului Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț. În urma impactului a rezultat rănirea pasagerei din autoturismul oprit, o femeie de 26 de ani, din Zănești. Ambii conducători auto au fost testați, rezultatele au fost negative, iar polițiștii continuă cercetările începute sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliția Neamț insistă ca în continuare, având în vedere situația prognozată de meteorologi, toți participanții la trafic să fie mai prudenți ca de obicei. Conducătorii auto să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo și de carosabil, iar autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, obligatoriu cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc. Atenție sporită la pietoni și la traversările acestora în grabă, pe timp de iarnă!

Pietonilor li se recomandă să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Să se asigure temeinic și să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță și doar prin loc permis! „Asigurați-vă că drumul spre școală sau spre casă este unul de siguranță pentru copilul dumneavoastră! În această perioadă, în care traficul este îngreunat, nu vă lăsați nesupravegheați copiii! Aceștia nu conștientizează că timpul de frânare a unui autovehicul crește proporțional cu starea carosabilului sau condițiile meteo, întârziind, astfel, o oprire în siguranță“, a precizat ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cristina IORDACHE