Opt licee și seminarii din Neamț, fără directori cu patalama

06/08/2017

* ISJ Neamț a scos la mezat 19 posturi de conducere în unități de învățământ, printre care și Școala Postliceală Sanitară Piatra Neamț * Funcțiile sunt rămase vacante după concursul din această vară * Au prioritate experții în management educațional

Cadrele didactice înscrise în Registrul național al experților în management educațional sunt invitate, de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, să-și exprime opțiunea în scris, până pe 17 august 2017, dacă doresc să ocupe una dintre cele 19 funcții de director sau director adjunct rămasă vacantă după concursul abia finalizat. Examenul din această vară nu a completat comitetul director al tuturor unităților de învățământ, cele mai mari surprize fiind la 8 licee și seminarii din județ, care nu au nici acum director cu patalama. Este vorba despre Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț (postul de director ), Liceul Tehnologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ Piatra Neamț (director), Liceul Teologic Romano-Catolic din Roman (director adjunct), Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau“ Vânători-Neamț (director adjunct), Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ Vânători (director adjunct), Liceul „Mihail Sadoveanu“ Borca (director adjunct), Liceul Tehnologic Nisiporești (director adjunct) și Liceul Tehnologic Dămuc (director).

În rest, sunt rămase fără director câteva școli gimnaziale, Școala Postliceală Sanitară Piatra Neamț și Clubul Copiilor din Săbăoani.

Astfel, cadrele didactice cu patalama de expert în management și care sunt interesate de posturi de conducere neocupate la nivel de școală preuniversitară vor putea susține un interviu în fața unei comisii a ISJ Neamț, în perioada 21-22 august 2017, în cadrul căruia vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 al unității de învățământ pentru care a optat.

În cazul în care și după această etapă vor rămâne libere posturi de conducere în școli, inspectoratul școlar general va avea în vedere o serie de criterii pentru selecția cadrelor didactice propuse pentru a ocupa funcții de director și director adjunct. Vor avea prioritate cadrele didactice care au participat la concursul național de ocupare a funcțiilor de conducere, sesiunea iunie-august 2017, care au fost declarate admise. Apoi, vor avea prioritate profesorii care au fost declarați admiși la sesiunea din septembrie-decembrie 2016, cadrele didactice care au promovat cel puțin două probe la concursul din acest an, apoi una sau cel puțin două probe la concursul de anul trecut.

Geanina NICORESCU