Vitezoman amendat cu 1.160 euro și lăsat fără permis pe un an

19/02/2017

*Poliția Rutieră Neamț a tras pe dreapta, pentru viteză excesivă, 40 de șoferi într-o singură zi

Un șofer a fost înregistrat de radar de patru ori conducând cu viteze de peste 100 și 200 km/h prin localitate.

Bărbatul a fost surprins, sâmbătă, 18 februarie, de radarele Poliției Rutiere Neamț pe DN 2 în timp ce „zbura“ cu autoturismul pe ruta Horia – Secuieni, accelerând de la 126 km/h până la 215 km/h, în localitate. Șoferul a fost „felicitat“ de polițiști cu patru amenzi a câte 1.305 lei (respectiv 5.220 lei în total, peste 1.000 euro) și suspendarea dreptului de a conduce pe câte 90 de zile, adică pentru un an în total. „Polițiștii rutieri au depistat, sâmbătă, în trafic, pe D.N. 2, în județul Neamț, un bărbat care conducea un autoturism, încălcând de 4 ori regimul legal de viteză. Acesta a fost sancționat contravențional, pentru fiecare abatere în parte, cu amendă în valoare de câte 1.305 lei, totodată, fiindu-i reținut permisul de conducere auto pentru 90 de zile, la fiecare abatere săvârșită“, a declarant inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii au stabilit că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, este din localitatea Dorohoi, județul Botoșani. El a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea mașina cu viteza de 126 km/h în localitatea Horia, cu 126 km/h la ieșirea din localitatea Horia, cu 215 km/h în afara localității Secuienii Noi și cu viteza de 130 km/h în localitatea Secuienii Noi.

Acțiunea de sâmbătă a Serviciului Rutier Neamț a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere pe DN 2, șoseaua cu cele mai multe accidente grave din Neamț. Botoșăneanul a fost cel care a bătut recordul negativ de viteză în localitate, dar nu singurul. Într-o singură zi, polițiștii au reținut 40 de permise de conducere pentru depășirea cu peste 50km/h a limitei legale de viteză.

În total, în acțiunea de sâmbătă au fost depistați și amendați 78 de șoferi care au depășit regimul legal de viteză.

Pentru că viteza este, în continuare, prima cauză la accidentele din Neamț, polițiștii rutieri recomandă participanților la trafic să respecte limitele legale de viteză pe fiecare tronson de drum și să adapteze permanent modul de deplasare la condițiile meteorologice și de trafic.

Cristina IORDACHE