Un nemțean a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru mijlocul de transport pe care îl conducea

23/10/2018

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru mijlocul de transport pe care îl conducea.

În data de 21 octombrie , ora 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Eduard O., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Neamţ, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat recent autoturismul şi nu are cunoştinţă de faptul că documentul prezentat la control ar fi fost fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu