Un bar a ars pe jumătate de la un scurtcircuit

17/12/2015

incendiu*Documente contabile, casa de marcat și sistemul de supraveghere s-au topit în dezastru *Pompierii s-au luptat aproape 8 ore cu flăcări înalte de 5 metri

Un scurtcircuit a dus la un dezastru, ieri dimineață, într-un local din Miron Costin, comuna Trifești.

Flăcările înalte de 5 metri ce se ridicau deasupra coameia coperișului barului au fost văzute spre dimineață de o patrulă de ordine publică. La ora 3,44 a fost cerut ajutorul pompierilor. Un ofițer și 21 de subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman cu 3 autospeciale de stins incendii și un autoturism de serviciu au ajuns la fața locului, constatând că incendiul cuprindea jumătate din acoperișul barului și încăperile din interior. „Doar două două dintre acestea erau neatinse, dar exista riscul extinderii imediate, iar într-una din cele două încăperi era o butelie. Flăcările se puteau extinde și la o anexă lipită de bar, precum și la casa vecină“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au acționat concomitent pentru a proteja cele două camere, scoțând imediat butelia afară, anexa și locuința vecină, apoi au realizat dispozitive pentru stingerea incendiului. „Misiunea pompierilor s-a terminat la ora 11,30. La acțiune au participat și patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Trifești și doi localnici, fiind folosit și un utilaj al Primăriei. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcuircuit produs la un conductor electric cu izolație deteriorată“, a mai spus ofițerul de presă.

În urma incendiului au ars acoperișul construcției, din astereală din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de 150 mp, mobilierul din interior, două frigidere, scena confecționată din scândură, un laptop, casa de marcat, sistemul de supraveghere și documente de evidență contabilă. S-au degradat cealaltă jumătate din acoperișul construcției și pereții acesteia (din chirpici), pe o suprafață de 180 mp.

Cristina IORDACHE