Trei compartimente din Spitalul Judeţean, închise!

12/07/2016

spitalPenuria de medici de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a determinat închiderea a trei sectoare de specialitate, pe o perioadă determinată.

Singurul neurochirurg din unitate, dr. Elena Dragomirescu, pleacă în concediu de odihnă săptămâna viitoare, aşa încât compartimentul pe care-l conduce rămâne fără medic şi nu mai poate funcţiona. Din păcate, medicul care o seconda pe doctoriţa Dragomirescu nu a promovat examenul organizat pentru ocuparea postului pe perioadă nedeterminată şi a trebuit să plece.

„Neurochirurgia din spitalul nou va fi închisă în perioada 20 iulie-16 august. În prezent, compartimentul este deservit de un singur medic, iar atunci când acesta are programat concediul de odihnă nu există altă soluţie decât trimiterea acasă a întregului personal, în acelaşi regim. În aceeaşi situaţie se află şi Compartimentul de Hematologie. Începând cu data de 15 iulie, timp de o lună de zile, sectorul va fi închis ca urmare a plecării în concediu a singurului medic de specialitate, dr. Carmen Ţuţuianu. În acest moment avem închis Compartimentul de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, medicul coordonator Daniela Lenuţa Rotaru şi întregul personal fiind în concediu”, ne-a declarat dr. Cristinel Sava, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Unitatea nu are o linie de gardă compatibilă cu cea de neurochirurgie, aşa încât urgenţele care vor apărea în perioada 20 iulie-16 august vor fi direcţionate spre Iaşi. Pacienţii cu probleme de hematologie vor fi preluaţi de secţia Interne din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Pentru intervenţii ce ţin de chirurgia plastică, în funcţie de gravitate, cazurile sunt direcţionate spre Iaşi sau Bucureşti.

Geanina NICORESCU