Șofer în stare gravă, după ce a condus băut

17/08/2016

grav accident smurdLuni noapte, un tânăr de 26 de ani, din comuna Vânători-Neamț, a suferit răni grave la cap după ce s-a izbit cu mașina într-un gard.

Accidentul s-a produs în data de 15 august 2016, la ora 22:56, în satul Lunca. În urma impactului extrem de violent, șoferul a rămas prins între fiarele mașinii și a fost nevoie de intervenția descarcerării.

La locul accidentului au ajuns polițiștii rutieri și mai multe echipaje de pompieri, SMURD și ambulanță. „Cinci subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD au ajuns la locul evenimentului și un echipaj medical aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Neamț. La sosirea forțelor la fața locului, s-a constatat că o persoană (șoferul) implicat în accident rămăsese încarcerat“, a declarat locotenent-colonelul Cătălin Leonte, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au acționat imediat pentru scoaterea șoferului rănit, iar în același timp cadrele medicale au asistat victima. După ce a fost eliberat dintre fiare, tânărul a fost preluat și transportat pentru investigații suplimentare la CPU Târgu Neamț, cu răni la cap și contuzie toraco-abdominală. Starea gravă a impus transferul la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, iar de acolo pacientul a fost transportat la Neurochirurgie Iași.

Polițiștii au făcut primele cercetări la fața locului și au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă. Șoferul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost pozitiv. (C.I.)