Săvineștean prins la volanul unui BMW furat

20/09/2016

bmwMihai Lateș, 26 de ani, din Săvinești, a fost condamnat recent de judecătorii pietreni într-unul din numeroasele dosare de furt pe care le are în „calitate“ de inculpat. De-această dată, este vorba de o pedeapsă de un an și patru luni închisoare pentru că împreună cu amicii lui a furat un BMW din curtea unui localnic. Fapta a fost comisă într-o noapte din luna octombrie 2013, iar procesul la Judecătoria Piatra Neamț s-a încheiat în aprilie anul acesta, prin condamnarea tânărului doar pentru conducere fără permis. Proprietarul mașinii s-a împăcat între timp cu cel care i-a furat mașina, astfel că Lateș a scăpat de acuzația de furt. În schimb, i-a rămas cea de conducere fără permis, după ce în aceeași noapte, după ce a furat BMW-ul, l-a condus și a fost prins de polițiștii care au rezolvat astfel și furtul și problema permisului. Mihai Lateș nu este mulțumit, însă, de pedeapsă și a atacat sentința, procesul urmând să înceapă în această toamnă la Curtea de Apel Bacău, care abia a înregistrat cauza. Până la finalizarea procesului, BMW-ul este sub efectul confiscării speciale dispuse de instanță.

*Furt, conducere fără permis, accident, evadare

Între timp, săvineșteanul mai are câteva procese pe rolul judecătoriei, pentru furt. Cazul lui a dat ceva de furcă polițiștilor, care aveau mai multe reclamații de spargeri de case nerezolvate. Până în luna februarie 2015, când mai multe informații adunate de polițiști în urma anchetei au dus spre Lateș și prietenii lui, care fie l-au ajutat la comiterea jafurilor, fie au primit în „custodie“ bunurile furate. Gașca de spărgători a fost destrămată în anul 2015 în urma unor percheziții desfășurate în data de 11 februarie, când polițiștii de la Secția Rurală Gârcina au descins, alături de polițiști din Roznov, Borlești, Ștefan cel Mare și Săvinești, împreună cu mascații, la locuințele a doi dintre suspecți. Atunci, Mihai Lateș a fost încătușat și a doua zi arestat de instanță. El este acuzat de spargerea a trei case din comunele Gârcina și Alexandru cel Bun, din care a furat bunuri în valoare de 30.000 de lei, în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015.

Seria proceselor aflate în curs în care Mihai Lateș este judecat pentru furturi cuprinde și unul în care este acuzat împreună cu alți doi celebri hoți – Neculai Ionuț Pavel și Constantin Andronache. Cei trei sunt acuzați de conducere fără permis, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și evadare. Cauza a intrat pe rolul Judecătoriei Piatra Neamț recent și este încă în cameră preliminară. Între timp, Lateș a scăpat de arestul preventiv, instanța revocând măsura, iar Andronache este și el liber, după ce judecătorii i-au ridicat controlul judiciar, într-un alt proces de furt aflat pe rol de anul trecut. (C.I.)